Obavijesti

Sport

Komentari 26

Počinju dodatne kvalifikacije: Norvežani dočekuju Mađare...

Počinju dodatne kvalifikacije: Norvežani dočekuju Mađare...
2

Norveška i Mađarska u četvrtak u Oslu igraju prvu utakmicu dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj. BiH protiv Irske igra u petak...

VIDEO

Utakmicom Norveška - Mađarska u četvrtak u Oslu započinju dodatne kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

U petak slijedi prvi ogled Bosne i Hercegovine i Irske, a u subotu su preostale dvije utakmice Ukrajina - Slovenija, te Švedska - Danska. Već u nedjelju je uzvrat u Mađarskoj, u utorak u Dublinu, a posljednje dvojbe oko pitanja putnika na EURO bit će razriješene u utorak, 17. studenog kada su na rasporedu uzvrati u Mariboru i Kopenhagenu.

Mađarsku su samo sekunde dijelile od direktnog plasmana na EP. No, pogodak Selcuka Inana za tursku pobjedu protiv Islanda gurnuo je Mađare u dodatne kvalifikacije, a Turke na EURO. I Norveška je bila blizu direktnog plasmana. Do 73. minute zadnjeg kola je vodila u Rimu protiv Italije, no 'Azzurri' su u samoj završnici preokrenuli rezultat i na EP gurnuli Hrvatsku, a Norvešku u 'play-off'.

- Bio je to šok za sve moje igrače. Teško se bilo oporaviti nakon što je Turska u dramatičnoj završnici dobila Island - kazao je mađarski izbornik Bernd Storck. 

Norveška i Mađarska su međusobno igrale 18 puta. Mađari su uspješniji s osam pobjeda, dok je norveška vrsta slavila pet puta. I gol razlika je na mađarskoj strani, 38-19. Međutim, posljednji poraz Norveška je u međusobnim susretima doživjela prije 30 godina. I to u kvalifikacijama za SP 1982. godine (1-4). Nakon toga Norvežani su u devet međusobnih susreta upisali pet pobjeda uz četiri remija. Međutim, Norvežanima predstavlja problem podatak kako su u posljednjih 20 godina izgubili svih šest domaćih utakmica igranih u studenom.

- Taj podatak me najmanje raduje. Nadam se kako je došlo vrijeme za prekid te crne serije. Dobro smo se pripremili, dečki su prepuni samopouzdanja i u dobroj formi - kazao je norveški izbornik Per-Mathias Hogmo.

Njegov kolega na suparničkoj strani Nijemac Storck uvjeren je kako Mađarska može ostvariti pozitivan rezultat u Oslu, a potom prolaz na EP potvrditi pred svojim navijačima.

- Ključ prolaza je u prvoj utakmici. Vjerujem kako smo sposobni ostvariti pozitivan rezultat u Oslu. Norveška ima kvalitetnu momčad sastavljenu od igrača koji igraju u Ligi prvaka i Europskoj ligi. No imamo plan za prolaz na EP - poručio je mađarski izbornik.

Norveška je samo jednom bila sudionik EP-a i to 2000. u Belgiji i Nizozemskoj gdje je osvojila treće mjesto u skupini. Mađari su dva puta bili sudionici europskih prvenstava, no posljednji put davne 1972. godine kada su bili četvrti. Nastupili su i na EP-u 1964. godine osvojivši treće mjesto.

NORVEŠKA - MAĐARSKA

  • Oslo. Stadion Ullevaal. Sudac: Mark Clattenburg (Engleska)
  • Vjerojatni sastavi:
  • Norveška: Nyland - Elabdellaoui, Forren, Hovland, Hogli - Skjelbred, Johansen, Tettey, Berget - Henriksen - Soderlund
  • Mađarska: Kiraly - Leandro, Kadar, Guzmics, Fiola - Elek, Nagy - Dzudzsak, Gera, Nemeth - Nikolic
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 26

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović