Obavijesti

Sport

Komentari 57

"Poker asova" čijim odlascima završava jedna nogometna era

"Poker asova" čijim odlascima završava jedna nogometna era
6

Ispisali su povijest Liverpoola, Barcelone, Bayerna i Real Madrida. Ukupno su Gerrard, Xavi, Schweinsteiger i Casillas 94 godine proveli u matičnim klubovima

VIDEO

Steven Gerrard - 28 godina u Liverpoolu

Nogomet je počeo igrati u lokalnom klubu Whistonu, gdje su ga primijetili Liverpoolovi skauti i doveli u "redse" u dobi već od devet godina. Otad pa sve do kraja prošle sezone Steven Gerrard (35) piše povijest kluba s Anfielda.

VIDEO

- Liverpool je bio velik dio moga života mnogo vremena i oproštaj neće biti lagan, no osjećam da je tako najbolje za klub i moju obitelj - rekao je kapetan Stevie nakon odluke o odlasku. Jučer je debitirao za novi klub Los Angeles Galaxy na International Champions Cupu portiv Club Américe.

VIDEO

Za Liverpool je Gerrard odigrao 708 utakmica i zabio 186 golova . Osvojio je Ligu prvaka, Kup Uefe, dva FA kupa, tri Liga-kupa, Community Shield i dva europska Superkupa s "redsima", no najviše će žaliti za propuštenom šansom da podigne trofej pobjednika Premiershipa.

Xavi Hernández - 24 godine u Barceloni

Gerrardov vršnjak i produkt slavne katalonske nogometne škole La Masije, gdje je stigao kao 11-godišnjak. Xavi Hernández (35) najavio je odlazak iz Barcelone kada je shvatio da za njega nema mjesta u početnoj postavi.

VIDEO

- Moram biti ponizan i pokušati pomoći momčadi, govore mi to i glava i tijelo. Srce misli drugačije, naravno, jer sam veliki navijač Barçe - kazao je Xavi nakon što je objavio odlazak.

U "blaugrani" je osvojio sve što se osvojiti dalo: osam nacionalnih prvenstava, tri Kupa kralja, šest španjolskih superkupova, četiri Lige prvaka, dva europska Superkupa te dva naslova svjetskog klupskog prvaka. Za Barcelonu je odigrao 767 utakmica i zabio 85 golova , a od jeseni će nastupati za katarski Al Sadd.

Bastian Schweinsteiger - 17 godina u Bayernu

Za razliku od prethodne dvojice, Bastian Schweinsteiger (30) još uvijek može puno toga dati nogometu. Otišao je iz jednog velikana, münchenskog Bayerna, u drugi, Manchester United. S klubom s Old Trafforda potpisao je trogodišnji ugovor vrijedan oko 20 milijuna eura.

- Siguran sam da će Bastian profitirati od odlaska u Premiership. Još je uvijek pun ambicija i u Engleskoj će se suočiti s novim izazovima. Njegov je odlazak veliki gubitak za Bayern i Bundesligu. Sjajan je igrač - poručio je njemački izbornik Joachim Löw .

VIDEO

Schweini je nogomet počeo igrati u omladinskim kategorijama Oberaudorfa i Rosenheima, a u Bayern je stigao kao 14-godišnjak i postupno se probijao kroz selekcije bavarskog velikana. Bundesligu je pokorio osam puta, sedam puta osvojio DFB-Pokal, dva puta Liga-kup i njemački Superkup, jednom Ligu prvaka, europski Superkup te Svjetsko klupsko prvenstvo. Odigrao je točno 500 utakmica za Bayern i zabio 67 golova .

Iker Casillas - 25 godina u Real Madridu

"Za Real Madrid danas je dan, prije svega i iznad svega, zahvale i priznanja. Ne odlazi jedan od najboljih golmana u povijesti kluba, nego najbolji golman u povijesti Real Madrida i španjolskog nogometa", objavili su jučer "kraljevi" u oproštajnom pismu kojim je završila četvrt stoljeća duga era Ikera Casillasa (34) u Real Madridu.

Već s devet godina počeo je svoj put u razvojnoj školi "kraljevskog kluba", La Fábrici, i izrastao u legendu Bernabéua. Iako je proteklih sezona pružao solidne predstave u bijelom dresu, uprava ga se riješila jer je navodno to uvjetovala njihova nova (buduća) akvizicija David de Gea . Dvije sezone branit će za Porto.

VIDEO

Casillas je za Real odigrao 725 utakmica tijekom kojih je osvojio tri naslova europskog prvaka, Svjetsko klupsko prvenstvo, dva Interkontinentalna kupa, dva europska Superkupa, pet nacionalnih prvenstava, dva Kupa kralja i četiri španjolska Superkupa.

Goal je izdvojio najdugovječnije nogometaše u klubovima, među kojima su i spomenuta četvorica. Provjerite ih u galeriji .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom