Obavijesti

Sport

Komentari 268

Niko Kovač: Bilo ih je desetak, pokušao sam pričati s njima

Niko Kovač: Bilo ih je desetak, pokušao sam pričati s njima
12

Jučer napadnuto izaslanstvo HNS-a su dočekali predsjednik Hajduka Marin Brbić, predsjednik Hajdukove skupštine Vinko Radovani i direktor stadiona Jakša Radnić

VIDEO

Iako je napad huligana na njega i izaslanstvo HNS-a odjeknuo Hrvatskom i nogometnom Europom, izbornik reprezentacije Niko Kovač mirno je dan kasnije govorio o nemilom incidentu. 

- Bila je to malo nezgodna situacija, ali policija je brzo došla, rekli smo im što smo vidjeli i doživjeli i to je to. Svi skupa se moramo tome suprotstaviti, ne samo mi iz nogometa, nego i država i vi novinari, jer i vi ste dio te priče. To je sve drugo samo ne navijanje i volio bih da to što prije iskorijenimo.

Znate li tko su bili napadači?

- Bilo ih je desetak, imali su i nekoliko navijačkih oznaka.

Policija je demantirala da su to bile oznake Hajduka, jesu li to bili navijači Hajduka?

- Ne znam kako je došlo do toga, ali mi smo pričali s njima, rekli su nam da su se vraćali s puta u Rovinj. Ja ne znam, ali mislim da vi vrlo dobro znate tko je igrao u Rovinju.

Je li istina da ste upravo vi sve smirili svojim hladnim pristupom?

- Komunicirao sam koliko sam mogao, nije bilo jednostavno, koliko toliko je prošlo dobro. Nikša naš je dobio nešto malo i auto su oštetili malo...

Što ste im rekli?

- Da ne vidim razloga za tučnjavu i vrijeđanje, mi smo sjeli u miru Božjem, htjeli popiti kavu i pojesti sendvič. Reagirali smo kako treba, nismo odgovarali na provokacije druge strane i riješili smo mirno cijelu situaciju.

Kako ste se vi osobno osjećali?

- Nije ovdje u pitanju izbornik Niko Kovač, ja sam državljanin Hrvatske i krivo mi je što je to sramota koju morate trpjeti. Nije lijepo otvoriti novine i vidjeti vašu sliku i ime u tom kontekstu, ne samo u Hrvatskoj nego i vani. Gubimo na rejtingu u svijetu, a mi nismo takav narod, to je manjina i svi skupa moramo doprinijeti dobrobiti nogometu i društvu. Na nama samima je da radimo na tome. Ne samo radi nas, nego radi naše djece, koja će morati živjeti u Hrvatskoj i ići na utakmice, a ne da se boje da im se nešto desi na stadionu ili oko stadiona.

I stranci pišu o ovome, jesu vas zvali?

- Svi me zivkaju, pitaju što je bilo, pokušavam biti staložen, da našu Hrvatsku koja je prekrasna država dalje ne blatimo. Bit će to sve dobro, ako svi zapnemo.

Bojite li se što će biti protiv Bugarske?

- Zašto bih se trebao bojati? Možemo mi sad krenuti i od toga da Hrvatska dolazi u Split i Dalmaciju nakon dugo vremena, što je meni drago, a drago je i igračima. Već sam govorio i kao izbornik mlade reprezentacije da se mora igrati po cijeloj Hrvatskoj, u svakom kutku, sad smo dobili tu priliku, no splet okolnosti je takav da smo kažnjeni, što je za mene velika šteta. Mi ćemo pokušati sve da reprezentacija uživa u Splitu, bit ćemo u gradu, nećemo se odmaknuti od grada, od navijača, nećemo otići na otok, pokušat ćemo se približiti ljudima, imati otvoreni trening... Svakako, sve ćemo od sebe dati. Mogu to garantirati i u ime kapetana, kojem je čast što dolazi u svoj Split. Volio bih da nas podržite i da Hrvatsku prezentiramo u najboljem mogućem obliku.

Na Poljud ih dopratilo desetak policajaca u civilu

Kombi HNS-a, u kojem su vodeći ljudi hrvatskog nogometa jučer napadnuti, do Poljuda je dopratilo desetak policajaca u civilu u neobilježenim vozilima. 

Tomislav Gabelić/24sata

Izaslanstvo je na Poljud došlo na sastanak s čelnicima Hajduka kako bi dogovorili detalje organizacije kvalifikacijske utakmice reprezentacije protiv Italije u Splitu.

Iako je prvotno bilo planirano da čelnici HNS-a odu do splitske Banovine i tamo nastave razgovore sa čelnicima Grada, plan je promijenjen pa su se sastanku na Poljudu priključili pročelnik za sport Hrvoje Akrap i savjetnik za sport Ozren Bužančić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 268
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom