Obavijesti

Sport

Komentari 81

Neriješeno u polufinalu: Erceg zabio za Split, Sušić za Hajduk

Neriješeno u polufinalu: Erceg zabio za Split, Sušić za Hajduk
6

Nogometaši Hajduka i Splita četiri dana nakon prvenstvenog okršaja snage su odmjerili u polufinalu Kupa, a pobjednika nije bilo. Završilo je 1-1 pred oko 5000 ljudi

VIDEO

Drugi put u svega četiri dana Split je otišao neporažen s Poljuda. Nakon slavlja u subotnjoj utakmici MAXtv Prve lige, crveni su remizirali s Hajdukom u "derbiju svetoga Duje" u prvoj polufinalnoj utakmici Hrvatskog nogometnog kupa. Bilo je 1-1.

- Ova će utakmica biti 100 posto drugačija, svaka je drugačija od prethodne - rekao je u najavi trener Splita Zoran Vulić. I doista je bila.

Dvoboj je, što se šansi tiče, otvorio Marko Rog solidnim udarcem s 25 metara, no pogodio je ravno u Lovru Kalinića koji je završio s rehabilitacijom i napokon stao među stative. Izuzev te šanse, utakmica u prvih pola sata nije ponudila gotovo nikakvo uzbuđenje, a onda su se dogodila dva u svega tri minute.

Na isteku pola sata igre Split je dobio penal. Miloš Vidović, igrač koji zbog ozljede nije ni trebao igrati, pucao je s ruba šesnaesterca, a Zoran Nižić blokirao šut rukom. Sudac Domagoj Vučkov kratko se premišljao pa pokazao na penal, a precizan je bio Ante Erceg matiravši povratnika Lovru Kalinića.

Splitovci su se veselili važnom golu u gostima, no veselje nije dugo trajalo. Samo dvije minute potom Tino Sven Sušić zabio je u praznu mrežu nakon što je Anton Maglica, još jedan povratnik u redove "bilih", prošao po lijevoj strani šesnaesterca slomivši pritom trojicu igrača u crvenom.

Avdija Vršajević nedugo nakon toga pokušao je šutom iz daljine zabiti za brzi preokret, no pogodio je vanjski dio mreže. To je zapravo bilo sve u prvom poluvremenu, uz ozljedu strijelca Ante Ercega kojega je zamijenio Glavina.

U drugom su poluvremenu obje momčadi nastavile sa sporom igrom, kakva je bila u početku utakmice, no i jedni i drugi imali su jednu izrazitu šansu za pobjedu. U 56. minuti Vršajević je poslužio Milevskog koji s desetak metara puca ravno u Zagorca, a 15 minuta poslije Marko Rog propustio je zicer na sličnoj udaljenosti od gola, kad je neometan pucao pokraj okvira gola.

Stanko Poklepović uoči utakmice rekao je kako ga zanima samo prolaz, ne i način na koji će do njega doći, a sada je sigurno da će za finale morati zabiti na Parku mladeži, vjerojatno i pobijediti. Uzvrat je 22. travnja.

Špaco: Valjda ćemo jednom dobiti

Napravili smo dobru igru, bolju nego Split, ali nismo ostvarili dobar rezultat. Nije nam to neka utjeha, ali šanse za finale su još uvijek jednake, pretpostavljam da ćemo ih iskoritstiti za naš prolaz, kazao je Poklepović, koji je na teren izveo najzreliju moguću momčad, u prosjeku su imali gotovo 26 godina!?

- Dobar je to znak jer se najbolji rezultati postižu u tim godinama. Ne bojte se, nismo mi zapustili mlade igrače, dapače, prema njima imamo pravilan odnos. Išao sam na tu kartu, s iskusnim i ozbiljnijim sastavom, koji može podnijeti ovakvu utakmicu.  

Ni ovaj put Poklepović nije bio zadovoljan suđenjem.

- Nije to bilo dobro suđenje, prekidali su igru, i kad treba, i kad ne treba. Teško je kad sudac usmjerava rezultat, a ne igru, to nikako nije dobro. Po mojoj procjeni nije štitio igru.

Iako je Hajduk bio bolji, Rog je propustio priliku utakmice u 71. minuti.

- A koliko se nama takvih prilika dogodilo, pa nismo zabili. Slažem se da je Maloča pogriješio, da mu je Cikalleshi uzeo loptu i dodao Rogu, ali i mi smo propustili nekoliko takvih prilika. Sva sreća da smo brzo dali izjednačujući gol, da smo se vratili na 1-1 - kazao je trener Hajduka, koji je posebno apostrofirao loše izdanje bočnih igrača.  

- Jučer smo napravili po 30-40 centaršuteva sa strane, a danas ništa... Ne znam što reći na to, ni Jozinović, ni ovaj drugi s desne strane (Vršajević, op.a.) nisu uputili nijedan dobar centaršut.

Zadnje pitanje je bilo je li optimističan uoči uzvrata.

- Kako ne bih bio? U obje smo utakmice pokazali da smo bolji, jednom ćemo i mi valjda dobiti, možda sada na Parku mladeži - kazao je, a onda na odlasku uz osmjeh dobacio.

- Jeftino sam prošao, ali sad ćete vi svoje napisati...

Vulić: Bit će vatre u uzvratu

Kad sve zbrojim, moram biti zadovoljan rezultatom jer je Hajduk bio bolji u ovoj utakmici. Ali da smo mi iskoristili stopostotnu priliku Roga pred kraj utakmice, finale bi bilo bliže nama, ovako je 50-50, rekao je trener Splita Zoran Vulić nakon utakmice i dodao:

- Bit će vatre u uzvratu, sve je otvoreno, a mi se sada okrećemo prvenstvu, već u subotu nas čeka nova utakmica protiv Zadra. Iako smo iscrpljeni do maksimuma, moramo dati sve od sebe za bodove. Očekivali smo ovakvog Hajduka, možda nas je iznenadilo tek što je Nižić igrao ispred, a ne stopera, ali velikih iznenađenja nije bilo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 81

VIDEO

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...
NIJE NEZADOVOLJAN HRGOM

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...

Moguće je da Filip završi na još kojoj ovakvoj priredbi. Tim više što nije doživio nokaut, bila je dobra borba, atraktivna, rekao nam je iz Rijada Željko Mavrović, koji je uvjeren da Hrga treba dobiti novu šansu

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel  on preskočio teretanu ili što?!'
VIDEO BORBE

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel on preskočio teretanu ili što?!'

Zanimljivo je bilo gledati meč preko komentara stručnjaka koji su ga prenosili uživo uz ring. To su ljudi s višegodišnjim iskustvom u boksu, a Filip ih je na startu oduševio. No oduševljenje se pretvorilo u nevjericu
Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom
ANKETA: ŠTO KAŽETE?

Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom

Broj klubova povećava se na 36, svaki će igrati po osam utakmica u grupnoj fazi, ali protiv osam protivnika, sa svakim po jedanput. Dinamo jedan korak dijeli do ligaške faze