Obavijesti

Sport

Komentari 7

'Poraz od Hrvatske gotovo me ubio, htio sam otrovati Bilića'

'Poraz od Hrvatske gotovo me ubio, htio sam otrovati Bilića'
1

"To je bio najteži trenutak moje karijere. No, takve se stvari događaju s razlogom. Ili potoneš ili se vratiš još odlučniji. Bilo mi je jako teško uvjeriti ljude da su u krivu"

VIDEO

Trener Newcastlea Steve McClaren uoči utakmice s West Hamom Slavena Bilića (ponedjeljak, 21.00) prisjetio se 2007. i noći na Wembleyju kada je Hrvatska svladala Englesku 3-2. Bilić je tada s Hrvatskom doživio jedan od najvećih trenutaka u trenerskoj karijeri, dok se McClarenova Engleska morala oprostiti od nastupa na Euru.

- Kažu da te ojača ono što te ne ubije. Ta me utakmica s Hrvatskom gotovo ubila, ali sam preživio. To nije bila dobra noć, ali ne zbog Hrvatske i Slavena nego zbog Engleske i mene - rekao je McClaren kojega su engleski mediji "razapeli" nakon poraza.

- To je bio najteži trenutak moje karijere. No, takve se stvari događaju s razlogom. Ili potoneš ili se vratiš još odlučniji. Bilo mi je jako teško uvjeriti ljude da su u krivu i dobiti novi posao. No definitivno sam se promijenio od 2007. Da nije tako, bio bih u problemima.

McClaren i Bilić se nakon toga više nisu susretali na terenu. No hrvatski trener posjetio ga je u Wolfsburgu jer je kao izbornik pratio Marija Mandžukića i dugo su razgovarali.

- Pokušao sam ga otrovati - našalio se McClaren pa ozbiljno dodao:

- Bio je skroman i pametno je pričao. Znamo da je to samo sport, ne radi se o životu i smrti. Iako je za mene tu noć gotovo radilo o tome.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja