Obavijesti

Sport

Komentari 636

Drugi skalp u četiri dana: Luka je asistirao za pobjedu Reala!

Drugi skalp u četiri dana: Luka je asistirao za pobjedu Reala!
11

U razmaku od četiri dana Real je dvaput iz El Clasica izašao kao pobjednik. Ovaj put Barca je pala u Primeri s 2-1 na Bernabeuu. Zabili su Benzema, Ramos i Messi

VIDEO

Nakon sjajne pobjede Real Madrida nad Barcelonom na Nou Campu u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa kralja, dvije momčadi ponovno su odmjerile snage četiri dana kasnije. Lokacija je ovaj put bio Santiago Bernabeu, igralo se 26. kolo Primere, ali konačni ishod ostao je isti.

Momčad Josea Mourinha u natjecateljski manje napetijoj utakmici od one u utorak uzela je i drugi skalp Kataloncima ovog tjedna slavivši 2-1. Portugalski strateg uoči ključne utakmice s Manchester Unitedom u osmini finala Lige prvaka odlučio je odmoriti neke igrače te je zbog toga priliku od prve minute dobio Luka Modrić.

Vi nemate srama, kako ste nas zeznuli. Zar vas nije stid?, vikao je glasno Victor Valdes sucu

Ukazanu šansu hrvatski reprezentativac iskoristio je na najbolji mogući način pridonjevši asistencijom za pobjednički gol Reala. 

Obzirom da je prvenstvo već davno rješeno Barceloninom prednošću nad Realom od 16 bodova, Mourinho je odlučio odmoriti Cristiana Ronalda, što se nije osjetilo na igri 'kraljevskog kluba'.

Domaćini su poveli već u 6. minuti preko Karima Benzemu, koji je lakoćom matirao Valdesa na drugoj stativi nakon sjajnog ubacivanja Morate s lijeve strane. Kad se mislilo da se igra umrtvila jedan sjajan potez Lea Messija vratio je stvari na početak u 18. minuti. Argentinac je iskoristio sjajnu asistenciju Daniela Alvesa te je zabio Diegu Lopezu u bliži kut. Tako je Messi postao najbolji strijelac u povijesti El Clasica izjednačivši rekord od 18 golova velikog Alfreda di Stefana. Ujedno je zabio i peti put u posljednjih šest gostovanja na Bernabeuu.

Od tog trenutka El Clasico se pretvorio u reviju, nije bilo rezultatskog imperativa s obje strane, tako da je u nastavku utakmice igra bila isprekidana mnogim izmjenama i žutim kartonima.

No Real je želio ponovno srušiti Barcu i pobijediti za čast, što im je i pošlo za rukom u samom finišu utakmice. Modrić je ubacio iz lijevog kornera, a Ramos se najviše vinuo u 16-ercu te je zabio za 2-1 pobjedu Reala. 

- Nakon dvije pobjede nad Barcelonom, idemo na noge Manchester Unitedu s vjerom da ga možemo pobijediti. Utakmice ''clasica'' su uvijek drukčije, a mi smo ponosni na posao koji smo obavili. Pogotovo zato jer smo koristili igrače koji inače nemaju puno minuta na terenu. Oni su dali svoj maksimum i uzeli smo tri boda - rekao je Ramos i dodao:

Nisam napravio nikakvu uvredljivu gestu prema navijačima Real Madrida. Vidi se na fotografijama da nisam podignuo srednji prst već kažiprst. Htio sam poručiti da je Messi broj 1, kaže Jordi Alba

- Sada su naše šanse za osvajanjem naslova nešto manje nemoguće. Moramo se nastaviti boriti.

U posljednjoj minuti gosti su tražili penal nakon što je Adriano u Realovom 16-ercu pao nakon jednog duela s Ramosom, no sudac Perez Lasa odmahnuo je rukom što je razbjesnilo igrače Barcelone, a najviše golmana Valdesa, koji je pocrvenio nakon posljednjeg zvižduka.

Ramos spornu situaciju nije htio komentirati.

- Rezultat je pošten. Ne bismo trebali govoriti samo o jednom detalju na utakmici.

Real je produljio niz neporaženosti na svojem travnjaku u Primeri, no nevjerojatno zvuči da je 'kraljevski klub' ostvario prvu domaću pobjedu nad Barcom u domaćem prvenstvu nakon svibnja 2008. godine! Barcelona s druge strane ima prednost od 13 bodova nad Madriđanima, no brine što su pretrpjeli već treći poraz u posljednje četiri utakmice u svim natjecanjima. Treba reći da je ovo bila već peta uzastopna međusobna utakmica najvećih španjolskih rivala u kojoj Barcelona nije uspjela pobijediti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 636
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao