Obavijesti

Sport

Komentari 1113

BiH herojski pala: Leo Messi i autogol previše za 'zmajeve'

BiH herojski pala: Leo Messi i autogol previše za 'zmajeve'
31

Nogometaši BiH izgubili su od Argentine 2-1. Prvi gol djelo je Kolašinca koji zabija u svoju mrežu, Messi zabija za 2-0, a gol nade za BiH daje Ibišević u 84. minuti

VIDEO

U svojoj prvoj utakmici u povijesti svjetskih prvenstava Bosna i Hercegovina pokazala je da nije slučajno u Brazilu. Izgubili su od Argentine 2-1, no ono što su Pjanić, Džeko i društvo pokazali na najvećoj sceni Maracane svakako može navijačima 'zmajeva' navući osmijeh na lice.

Već na samom početku utakmice šok za igrače Safeta Sušića. Messi je izveo slobodan udarac, lopta se u gužvi odbija od noge najmlađeg igrača na terenu Seada Kolašinca i u trećoj minuti 'gaučosi' vode 1-0, a da utakmica praktički još nije ni počela. No to kao da je probudilo uspavane 'zmajeve'.

Vezni red BiH poigravao se s 'gaučosima' kako je poželio, dominirali su Pjanić i Misimović, no lopta nikako da uđe u Romerov gol. Argentina je do prilika mogla doći samo nakon pogrešaka igrača Safeta Sušića. Neprepoznatljiva Argentina kao da se nije pojavila na terenu mitske Maracane i činilo se kako je samo pitanje trenutka kada će Bosna i Hercegovina izjednačiti. 

U drugi dio ušlo se s minimalnom prednošću, no i sa novim igračima Argentine. Izbornik Alejandro Sabella shvatio je da njegov vezni red ne može protiv razigranih debitanata i morao je nešto mijenjati. Uveo je Gaga i Higuaina, promijenio formaciju iz 3-5-2 u 4-4-2 i sve je polako išlo na bolje po Argentinu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Promjene su se isplatile u 65. minuti kada je Leo Messi zabio svoj tek drugi gol na svjetskim prvenstvima. Primio je Messi loptu gotovo na sredini terena, odigrao dupli pas s Agüerom, a onda krenuo u dribling koji bi se mogao čak i nazvati po njemu. S desne strane ušao je prema sredini te opalio s ruba kaznenog prostora uz samu drugu stativu za kasnije se pokazalo nedostižnih 2-0. 

I kada smo svi pomislili da je gotovo, da će BiH u svom debitantskom nastupu na kontu imati samo autogol, pojavio se Ibišević. U 84. minuti primio je odličnu loptu Lulića, ušao u šesnaesterac Argentine i laganim udarcem kroz noge Romeru dovodi do usijanja tribine Maracane.

U posljednjih nekoliko minuta BiH je bacila sve u napad i malo je nedostajalo da iznenadi Argentinu. Na njihovu žalost Romero, inače zamjena Subašiću u Monacu, imao je svoj dan i Argentince vodi s tri boda u drugo kolo. Sljedeću utakmicu Bosna i Hercegovina igra u subotu protiv Nigerije također u ponoć.

Već tri autogola na SP-u

Prvi gol na današnjoj utakmici djelo je najmlađeg igrača na terenu Seada Kolašinca (20) koji je u trećoj minuti zabio u svoju mrežu. Bio je to već treći autogol na ovom SP-u što je već sada više no što ih je zabijeno na cijelom SP-u prije četiri godine kada su pala samo dva.

Messi zabija samo Balkancima

Leo Messi, igračina, čovjek koji je u najužem izboru svih nogometnih stručnjaka za najboljeg svih vremena, na svjetskim prvenstvima nikako da uđe u naslovne uloge. Do današnje utakmice zabio je samo jedan gol i to još 2006. Srbiji i Crnoj Gori. Drugi je došao nakon 623 minute igre na SP-ima. Bosni i Hercegovini zabio je iz svog prvog udarca u okvir gola.

  • Skupina F: Argentina - Bosna i Hercegovina 2-1 (Kolašinac(ag) 3', Messi 65'; Ibišević 84')
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1113
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi