Obavijesti

Sport

Komentari 177

Dinamo polufinalist Kupa, Istra promašila penal i dobila crveni

Dinamo polufinalist Kupa, Istra promašila penal i dobila crveni
8

Nogometaši Dinama izborili su polufinale Hrvatskog nogometnog kupa nakon što su svladali Istru 1961 u Zagrebu 3-0 (4-0). Dino Špehar promašio je penal za goste...

VIDEO

Nogometaši Dinama prvi su polufinalisti Hrvatskog nogometnog kupa nakon što su u uzbudljivoj uzvratnoj utakmici slavili protiv Istre 1961 u Maksimiru 3-0 i tako s ukupnih 4-0 prošli dalje. No daleko je to bilo od lagane pobjede. Gosti su prvo promašili penal, potom i dobili crveni karton, pa su se sami doveli u bezizlaznu situaciju koju "modri" nisu propustili kapitalizirati.

Zanimljiva je ta Istrina negativna serija. Osim što joj je poraz u Maksimiru bila 12. službena utakmica u nizu u kojoj nisu pobijedili, potvrdio se i obrazac koji je počeo u posljednjem kolu HNL-a u prošloj godini porazom na Poljudu nakon kojeg konstantno redaju remi pa poraz i tako ukrug. Nanizali su se, dakle, poraz od Hajduka, remi sa Splitom, poraz od Dinama, remi s Rijekom, poraz od Slavena, remi s Lokomotivom u zadnjem kolu prvenstva te naposljetku novi poraz u Kupu na Maksimiru.

Pjaca i Machado se ispromašivali

Zoran Mamić ispunio je obećanje u najavi utakmice pa je tako na teren poslao nekoliko nestandardnih igrača poput Ježine, Vukojevića i Hodžića, a u jednakim se problemima našao i pomoćnik viroznog Igora Pamića Miroslav Kuljanac koji nije mogao računati na Radonjića, Tomića, Pamića, Hadžića, Franjića... Takva trenerska kombinatorika osjetila se u prvih 15 minuta u kojim, izuzev udarca Jordana u četvrtoj minuti, nije bilo ozbiljnijih šansi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako je vrijeme prolazilo, Dinamo je sve više počeo dominirati, a napadi su uglavnom išli na Marka Pjacu. Mladi hrvatski reprezentativac u 15. minuti s desetak metara po sredini prebacio je gol, a deset minuta poslije, kad se našao na desnoj strani šesnaesterca, rezultat je bio sličan; nije uspio pogoditi okvir. Šanse su se nastavile redati, pa je i Machado dobro pokušao iz slobodnjaka u 33. minuti, ali je pucao malo pokraj desne stative.

Lude tri minute i odluka o polufinalistu

U takvom odnosu snaga gdje je Dinamo nizao šanse, ali ih i promašivao, logično je bilo da zaluta koji "metak" i na drugoj strani terena. Upravo se to dogodilo u 37. minuti, kada je Marko Jordan presjekao loptu Machada za Ježinu, a rezervni golman Dinama ga spotiče u šesnaestercu, što je za suca Brunu Marića bilo dovoljno za penal.

Nakon kraće stanke zbog pružanja pomoći Jordanu, izvođenja se prihvatio Dino Špehar, mladi igrač upravo Dinama na posudbi u Puli, i pogodio je prečku. U sljedećem je napadu domaća momčad krenula u silovitu kontru čiji je epilog bio drugi žuti karton za Brazilca Dinisa. Sve dobro što se moglo dogoditi Istri postalo je noćna mora, ali nije joj tada bio kraj.

Naime, svega su četiri minute bile potrebne domaćima da iskoriste brojčanu prednost. Machado je ubacio iz kornera s lijeve strane, a Junior Fernandes na petercu najviše skočio i glavom poslao loptu u mrežu, pokraj istrčalog golmana Istre Brkića. Čileanac je tako zabio Puljanima drugi put u drugoj utakmici Kupa.

Raspoloženi klinci u nastavku potvrdili slavlje "modrih"

Gosti u drugom poluvremenu gotovo da nisu mogli imati drugi plan osim probati se sačuvati težeg poraza, a "modrima" nije trebalo dugo da opet zabiju. Marko Pjaca "provozao" je Heistera na rubu šesnaesterca, prošao po desnoj strani i lijepo uposlio Armina Hodžića koji je zabio prvijenac za Dinamo samo deset minuta nakon ulaska u igru.

Zoran Mamić nedugo potom izvadio je prvotimce Machada i Fernandesa te uveo još dva klinca, Domagoja Pavičića i Ivana Fiolića, prethodno i Amera Gojaka. A četvrti, već etablirani Ante Ćorić, zabio je gol iz penala u 69. minuti nakon što je Vukman srušio Pjacu u šesnaestercu. Do kraja je još Pjaca imao odličnu šansu devet minuta prije kraja, ali pogodio je stativu i tako ipak nije uspio okruniti vrlo dobru predstavu i golom.

U srijedu se igraju još tri uzvratne utakmice četvrtfinala, sve u 17 sati. Hajduk dočekuje Vinogradar (prva utakmica 3-0), Rijeka gostuje kod Lokomotive (4-1), a dalmatinski derbi igraju Zadar i Split na Stanovima (0-1).

Hrvatski nogometni kup, četvrtfinale, uzvratna utakmica

  • Dinamo - Istra 1961 3-0 (uk. 4-0) (Fernandes 42', Hodžić 55', Ćorić 69' (pen.))
  • Dinamo: Ježina - Pinto, Sigali (od 46' Gojak), Vukojević, Mățel - Gonçalo, Machado (od 62' Pavičić), Ćorić - Fernandes (od 63' Fiolić), Pjaca, Hodžić
  • Istra 1961: Brkić - Lorran, Gregov, Bastos, Heister - Vukman, Dinis (drugi žuti karton 38') - Jordan (od 63' Janjušević), Repić, Salanović - Špehar (od 42' Obšivač)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 177
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram