Obavijesti

Sport

Komentari 209

Wenger napokon dobio Josea, Ox donio prvi trofej u sezoni

Wenger napokon dobio Josea, Ox donio prvi trofej u sezoni
12

Arsenal je osvojio prvi trofej ove sezone. Igrači Arsenea Wengera u Community Shieldu na Wembleyu su pobijedili Chelsea 1-0 golom Oxlade-Chamberlaina

VIDEO

Čekanju Engleza da počne ono pravo došao je kraj. Chelsea i Arsenal otvorili su natjecateljsku sezonu u Engleskoj utakmicom FA Community Shielda na Wembleyu . Naslov je obranio Arsenal. Nogometaši Arsenea Wengera pobijedili su Chelsea 1-0 prekrasnim golom Oxlade-Chamberlaina u 24. minuti utakmice.

Walcott je dodao mladom Chamberlainu na rubu kaznenog prostora s desne strane, ovaj radi korak, dva, lomi Azpillicuetu i prekrasno gađa suprotni gornji kut Courtoisova gola za, pokazalo se kasnije, pobjedu i prvi naslov u sezoni .

VIDEO

Trofeju se posebno mora veseliti Arsene Wenger. Treneru Arsenala ovo je prva pobjeda nad Joseom Mourinhom. Za to mu je trebalo čak 14 utakmica, no ovo bi mogao biti znak da će Arsenal biti ozbiljna momčad ove sezone koja će konkurirati i za naslov prvaka.

Bila je to dobra utakmica u kojoj su i jedni i drugi jurišali na pobjedu. U dosta izjednačenoj utakmici niti jedni ni drugi nisu se orijentirali na branjenje te su imali identičan broj udaraca prema golu (11-11), odnosno u okvir gola (3-3).

No veliki problem za Mourinha bilo je neigranje Diega Coste koji je utakmicu propustio zbog ozljede. U prvih 11 mjesto je tako našao Loic Remy , no nakon što nije bio opasan u prvom dijelu, zamijenio ga je Falcao. Ipak, nije to onaj Falcao koji je parao mreže u dresu Atletica pred koju sezonu i trebat će pravo čudo da ga Jose uklopi u momčad.

Najveću priliku Chelsea je imao preko Hazarda u 62. minuti koji je nakon kombinacije s Fabregasom pucao visoko preko gola s desetak metara.

Petr Čech tako je odmah po dolasku u Arsenal osvojio prvi trofej. Sezonu je završio naslovom prvaka Engleske sa Chelseajem, a novu je otvorio naslovom u Community Shieldu s Arsenalom pobijedivši svoju bivšu momčad.

FA Community Shield je utakmica između prvaka Engleske i osvajača FA Cupa i engleska je inačica superkupa, a igra se još od 1908. godine. Klub s najviše naslova je Manchester United koji je pobjednički trofej dizao čak 20 puta. Arsenalu je ovo 14. naslov te drugo slavlje za redom.

Uvod u utakmicu koja je odlučila o prvom trofeju u novoj sezoni engleskog nogometa bio je doista vatren. Najprije je Wenger rekao kako prošlih godina nije bilo šanse da Arsenal osvoji naslov prvaka kad su Chelsea i ostali toliko trošili na pojačanja.

Mourinho mu je ekspresno odgovorio savjetom da uzme kalkulator i izračuna koliko je tko trošio te dodao kako s igračima kakve Wenger sada ima u momčadi Arsenal mora biti jedan od kandidata za naslov prvaka.

  • Community Shield: Arsenal - Chelsea 1-0 (Oxlade-Chamberlain 24')

Tijek utakmice

>>>94' Kraj na Wembleyu. Arsenal je obranio naslov i uzeo prvi trofej ove sezone.

>>>88' Sam je kraj utakmice. Chelsea sramežljivo prijeti, no Arsenal se nije zatvorio. Uostalom Wengerova momčad to vjerojatno ni ne zna. Zasad se uspješno brane i jako su blizu obrane naslova i svog prvog trofeja ove sezone.

>>>62' Mogao bi Chelsea plakati za ovom prilikom . Fabregas je fantastično probio obranu Arsenala, Hazard odlično prima loptu na 15-ak metara od gola, radi nekoliko koraka i snažno s desne strane iskosa puca. No lopta odlazi pod oblake...

>>>46' Kao što smo i najavili u drugom poluvremenu od prve minute igra Falcao . Na klupu je preselio Loic Remy.

>>>45' Poluvrijeme! Arsenal vodi 1-0, a uz aut liniju već se 15-ak minuta zagrijava Radamel Falcao. Vidjet ćemo hoće li ga Mourinho uvesti od prve minute drugog dijela.

>>>24' GOOOL! Arsenal vodi, gol je zabio Oxlade-Chamberlain. Walcott je dodao mladom Chamberlainu na rubu kaznenog prostora s desne strane, ovaj radi korak, dva, lomi Azpillicuetu i gađa suprotni gornji kut Courtoisova gola. Sjajan gol.

REUTERS/PIXSELL

>>>23' Iza nas je četvrtina utakmice. Ni jedna momčad nije stvorila opasniju priliku pred golom protivnika. Smjenjuju se u napadima nogometaši Chelseaja i Arsenala, a u 18. minuti odlično su kombinirali nogometaši Arsenea Wengera, no sve je zaustavila obrana Chelseaja na rubu kaznenog prostora. U 22. minuti odlično je pucao Walcott glavom nakon slobodnog udarca, no brani Courtois.

>>>1' Počela je utakmica na Wembleyu . Arsenal je od samog početka preuzeo inicijativu, a Chelsea igra stadardnu Mourinhovu igru. Obrana je na prvom mjestu, dok u napadu Hazard i ekipa čekaju prvu pogrešku 'topnika.

REUTERS/PIXSELL

Početni sastavi

  • Arsenal : Čech - Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal - Coquelin, Ramsey - Cazorla, Özil, Oxlade-Chamberlain - Walcott
  • Chelsea : Courtois - Ivanović, Cahill, Terry, Azpilicueta - Matić,  Ramires - Willian, Fabregas, Hazard - Remy
REUTERS/PIXSELL
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 209
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe