Obavijesti

Sport

Komentari 9

Premiership pod osiguranjem, Ligue 1 bez navijača gostiju

Premiership pod osiguranjem, Ligue 1 bez navijača gostiju
5

Čelnici nogometnih saveza Francuske i Engleske, odlučili su se na postroženije mjere opreza radi napada u Parizu. Bundesliga će se ipak održati ovog vikenda

VIDEO

Teroristički napadi u Parizu ujedinili su zapadni svijet u borbi protiv džihadista i ekstremnih islamista. Englezi su zajedno s Francuzima pjevali Marseljezu na Wembleyju, ruski predsjednik Vladimir Putin osobno je predložio premijeru Velike Britanije Jamesu Cameronu otvorenu suradnju između Kremlja i Londona, a predsjednik SAD-a Barrack Obama podržao je Francusku i najavio rat terorizmu te pariške napade nazvao "napadom na cijelo čovječanstvo".

Premier liga pod posebnim povećalom

Glavne nogometne lige odlučile su povući radikalne poteze kako bi omogućile sigurnost i što manji rizik od novih terorističkih napada. Tako je čelništvo engleske Premier lige poručilo klubovima da postrože osiguranje na stadionima u sklopu ligaških utakmica za vikend. Osiguranje će temeljitije pretraživati navijače pri ulasku u stadion. Također, čelništvo je navijačima poručilo da dođu prije početka utakmice kako se ne bi ulazilo na stadion nakon prvog sučeva zvižduka. Na svim utakmicama bit će puno više policajaca nego što je uobičajeno. 

Francuzi bez gostujućih navijača

Vrh francuske Ligue 1 odlučio je da će se naredno kolo prve francuske lige održati bez gostujućih navijača. Razlog je što jednostavno nema dovoljno osiguranja koje bi pokrilo sve navijače, a čelnici Francuskog nogometnog saveza smatraju da je to najjednostavniji i najefikasniji način kako osigurati sigurnost navijača, nogometaša i njihovog osoblja.

- Nema dovoljno policajaca da bi mogli garantirati zbrinutost gostujućih navijača i općenitu sigurnost stadiona odjednom. U ovim ekstremno teškim vremenima, jednostavno nemamo dovoljno policijskih snaga - rekao je predsjednik francuske lige Frederic Thiriez.

Bundesliga će se ipak održati

Jučer je otkazana prijateljska utakmica u Hannoveru između Njemačke i Nizozemske radi dojave o bombi na stadionu. Pošto bomba nije pronađena, izgleda da su dojave bile lažne. Nagađalo se da bi, zbog terorističkih napada i sigurnosti, Bundesliga mogla biti odgođena. Međutim, to se neće dogoditi.

- Bundesliga će se održati prema rasporedu. Otkazivanje utakmice između Njemačke i Nizozemske promijenila je nogomet u ovoj državi. Tužan je to dan za nogomet - rekao je predsjednik Bundeslige (DFL) Reinhard Rauball te dodao:

- Imam samo poštovanje prema otkazivanju utakmice između Njemačke i Nizozemske. Znam koliko je teško bilo donijeti takvu odluku. Sigurnost ljudi uvijek treba biti na prvom mjestu liste prioriteta - zaključio je Rauball.

Na El Clasicu će se pregledavati hrana

Pošto je El Clasico jedan od najpraćenijih sportskih događaja na svijetu, mjere opreza moraju biti na najvišoj razini. Pregledavat će se i najmanji dio stadiona, a navijači će pri ulasku biti posebno pregledani. Mjere opreza su toliko rigorozne da će osigranje u subotu pregledavati i sendviče. Sve kako bi se zaustavio bilo kakav teroristički čin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'