Obavijesti

Sport

Komentari 52

Gorica čekala ponoć i odlučila: 'Idemo u 1. HNL zbog navijača'

Gorica čekala ponoć i odlučila: 'Idemo u 1. HNL zbog navijača'
1

Cijeli dan trajale su konzultacije u Velikoj Gorici, da bi pola sata prije ponoći iz NK Gorice objavili kako će uz pomoć Grada ipak realizirati svoj "projekt prva liga"...

VIDEO

Mobiteli čelnika NK Gorice cijeli dan su šutjeli, odluka hoće li Velikogoričani u Prvu HNL bila je na "stand-byu" praktički do posljednjeg trenutka. Pola sata prije ponoći konačno je stiglo priopćenje koje je Goričane promoviralo u prvoligaše te ih priključilo Lučkom. Drugi novi prvoligaš odlučio je puno ranije...

Iako su glasine, jedino što je ostalo u iščekivanju konačne odluke, govorile kako od Prve HNL ipak neće biti ništa, dogodio se preokret. I to nakon dugotrajnih i očito mukotrpnih konzultacija s gradskim čelništvom. Koje je na kraju, eto, ipak reklo "da" prvoligaškom nogometu u Velikoj Gorici.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

"Nakon vrlo uspješne sezone u kojoj je HNK Gorica pokazala i dokazala kvalitetu, u posljednjih nekoliko dana IO kluba morao je donijeti vrlo važne odluke kojima će se i pisati novo buduće razdoblje kluba. Unatoč tome što će mnogi spomenuti da je klub udruga građana koja ima svoje legalno izabrano vodstvo, ovaj klub je mnogo više od toga i za ovakve odluke treba imati hrabrosti, racionalnosti i zdravog razuma, a srce ostaviti na zelenom travnjaku. Za ovakve odluke morate imati i potporu grada, grada koji je već prije dvije godine imao viziju i bez čije potpore ni rezultati ni približno ne bi ovakvi bili.

U ovih nekoliko dana više od svega slušali smo glas javnosti i nije bilo dana ni sata kada o uspjehu našeg kluba nisu u našem gradu čije ime s ponosom nosimo govorili oni obični svakodnevni ljudi: vozači autobusa, poštari, tete u vrtiću, učitelji i profesori u osnovnim i srednjim školama, liječnici i medicinske sestre, roditelji, sportaši, navijači i naposljetku naši djedovi i bake.

Bio je to glas svih istinskih prijatelja sporta, bio je to glas građana Velike Gorice koji jednostavno nismo mogli zaobići.

I HNL je istinski zahtjevan projekt, u koji je nemoguće ulaziti sam i za koji je nemoguće donijeti odluku na razini samo ljudi koji upravljaju i vode klub.

Čvrsto vjerujemo da jedan pozitivan sportski primjer našega grada bude i put kako svi zajedno možemo funkcionirati za naš grad, za našu Veliku Goricu.

Pred nama je velik posao i samo zajedničkim snagama možemo uspjeti i na ovom putu koji smo ionako u posljednjih nekoliko godina sami u svim segmentima života grada postavili kao neminovnost za resurse sa kojima naš grad raspolaže.

Još jednom se zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli da i u ovim teškim trenucima donesemo uvjereni smo jedinu ispravnu odluku za daljnji razvoj sporta u našem gradu, kao što iskreno zahvaljujemo svima koji su u protekle dvije godine pomogli i podržali klub na svom sportskom putu.

Mi ćemo dati sve od sebe da Gorica ostane i dalje pozitivan primjer u hrvatskom nogometu, a uz potporu svih uvjereni smo da će tako i ostati", stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik kluba Nenad Črnko.

Baš je prvi čovjek kluba u posljednje vrijeme nekoliko puta naglasio kako je pravi trenutak za ovaj iskorak, no problem su bile financije. Klub je sam zatvorio financijsku konstrukciju za iduću sezonu, no pomoć Grada bila je nužna kako bi se prvoligaški nogomet mogao igrati baš u Velikoj Gorici. Iako je Gorica domaćinstvo prijavila u Zaprešiću.

- Nećemo prvu ligu igrati u Zaprešiću! To ne bi imalo smisla. Možda prvih nekoliko kola, ali ne više od toga - govorio je Črnko, zbog čega je potpora Grada i bila ključna.

Za reflektora i ostale radove na stadionu potrebno je oko šest milijuna kuna, a taj je novac očito osigurao Grad.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika