Obavijesti

Sport

Komentari 179

"U Dinamu radimo po zakonu, sad konačno imamo i potvrdu"

"U Dinamu radimo po zakonu, sad konačno imamo i potvrdu"
7

Danas je u GNK Dinamo stiglo rješenje kontrolnog ureda Grada Zagreba i sportske inspekcije kojim se nadzor nad Dinamom obustavlja, rekao je Tomislav Svetina...

VIDEO

Danas je u klub stiglo rješenje kontrolnog ureda Grada Zagreba i sportske inspekcije Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta kojim se nadzor nad GNK Dinamom obustavlja, rekao je direktor "modrog" kluba Tomislav Svetina.

Pokretanje videa...

Dubravko Miličić VIDEO

Prije nešto više od mjesec dana u maksimirski klub stiglo je drugostupanjsko rješenje sportske inspekcije MZOS-a. U tom rješenju stajalo je kako se ponovno mora provesti nadzor gradskog ureda u Dinamu.

Sportska inspekcija kontrolnog ureda Grada Zagreba odbila je žalbu inspekcije Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koja je tražila ponovni nadzor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Klub je svaki mjesec pod nadzorom Porezne uprave. Nema te udruge i trgovačkog društva koje se kontroliraju kao Dinamo. Vlada nam nije pretjerano sklona i našli bi načina da nam ne vraćaju PDV koji nam uredno vraćaju jer poslujemo transparentno i prema svim pravilima - rekao je Svetina i dodao:

- Ovo je nepravomoćna odluka , postupak se može nastaviti u slučaju žalbe tijela koje je inspekciju tražilo. Cijelo vrijeme se trudimo objasniti svima da radimo po zakonu, a sad imamo i pismenu potvrdu za to. Glavna dilema je bila mogu li članovi birati i biti birani. U Dinamu je zadovoljena jedna od dvije moguće forme (posredno).

Do daljnjega će se u skupštinu Dinama među 80 skupštinara birati i 10 povjerenika, čime u klubu vjeruju da su zadovoljili zakonske norme, iako i sami priznaju da njih 10 ni matematički ne može utjecati na donošenje odluka.

Što sad? Nije još gotovo, ide žalba koju rješava MZOS

Postupak nadzora pokrenula je inicijativa Zajedno za Dinamo koja je tražila da maksimirski klub uskladi poslovanje sa Zakonom o udrugama. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta tražilo je ponovni nadzor, no inspekcija kontrolnog ureda Grada Zagreba obustavila je nadzor nad Dinamom.

Inicijativa Zajedno za Dinamo žalit će se na obustavljanje postupka, a žalbu će preuzeti Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, kao drugostupanjsko tijelo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 179
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Jasna poruka Daliću: 'On nam je kec na deset! Nema logike da itko drugi starta na toj poziciji'
DOMINIRAO U EGIPTU

Jasna poruka Daliću: 'On nam je kec na deset! Nema logike da itko drugi starta na toj poziciji'

Lovro Majer odigrao je dojmljivu utakmicu protiv Egipta, zabio i asistirao, bio i precizan u raspucavanju protiv Tunisa, a Aljoša Vojnović smatra kako bi bi mu izbornik morao ukazati povjerenje na Euru