Obavijesti

Sport

Komentari 118

Privatizacija Dinama kreće bez Zdravka: Prodaja u četiri kruga

Privatizacija Dinama kreće bez Zdravka: Prodaja u četiri kruga
1

SEDAM DO DESET DANA Sve ide prema planu i idući tjedan ćemo imati procjenu vrijednosti kluba, komentira privatizaciju Tomislav Svetina, glavni direktor Dinama...

VIDEO

Uhićenje i činjenica da će Zdravko Mamić idućih mjesec dana provesti u istražnom zatvoru neće izazvati tektonske poremećaje u Dinamu, barem ne kad je u pitanju privatizacija hrvatskog prvaka.

- Sve ide prema planu, nema nikakvih odstupanja - kaže nam Tomislav Svetina, direktor Dinama.

On će sad, u izostanku izvršnog predsjednika kluba, zajedno s predsjednikom Barišićem biti prvi operativac kluba.

Zdravko Mamić prije tjedan dana najavio je kako će se uskoro znati vrijednost Dinama.

- Mislim da ćemo u roku od sedam do deset dana imati procjenu vrijednosti kluba. Bit će gotov i elaborat. Nakon što se procijeni vrijednost kluba, znat će se i pojedinačna cijena dionica - dodaje direktor Svetina.

Price Waterhouse

Procjenu vrijednosti Dinama donosi revizijska kuća Price Waterhouse. To je najveća revizorska kuća na svijetu i baš je zbog toga prijedlog skupštine bio Price Waterhouse. Predsjednik Mirko Barišić u subotu nam je rekao kako će klub, bez obzira na novonastalu situaciju, funkcionirati bez problema.

- Što se tiče privatizacije, sve ide svojim tijekom, normalno kao što je i započeto. Ništa neće stati, nema razloga za to - rekao nam je jučer predsjednik Dinama, a zatim nastavio:

- Teško je procijeniti kad će privatizacija biti završena, ali moguće je da sve bude gotovo u idućih šest mjeseci.

Mnogo se nagađalo o tome hoće li Mamić s nekim od jačih ulagača preuzeti Dinamo. On je u intervjuu prije mjesec dana rekao ovo:

- Sigurno ću uzeti neku dionicu kluba, do jedan posto vlasništva jer se nemam namjere pojavljivati kao krupni ulagač. Procijenit ću što mi to emotivno znači.

Prodaja u četiri kruga

Mnogo se toga promijenilo u posljednjih nekoliko dana, privatizacija Dinama Zdravku Mamiću sad nije ni na kraj pameti. Podsjetimo, dionice Dinama prodavat će se u četiri kruga.

U prvom krugu se dionice nude jedinicama lokalne samouprave, odnosno Zagrebu, u drugom krugu pravo kupnje dionica imaju svi članovi u jednakim omjerima. U trećem krugu imaju pravo kupiti oni članovi koji su upisali i uplatili dionice u drugom krugu razmjerno svojim uplatama u drugom krugu. Četvrti krug je onaj u kojemu svi koji imaju želje mogu kupiti dionice Dinama.

Mamić će, čini se, u zatvoru dočekati i doznati kolika je vrijednost kluba. Pitanje je kako će nakon svega reagirati mogući veliki ulagači.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 118
VIDEO

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...
KAOS U TURSKOJ

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...

Nigerijac je postao pravi heroj Fenerbahčea, a nakon povratka u Istanbul igrače Fenera dočekala je vojska navijača koja je u nekoliko navrata skandirala ime hrabrog Nigerijca

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Poruka Livaji na transparentu u Splitu: 'Dok titula putuje prema Učkoj, ti ladiš jaja u Grčkoj...'
NISU ZADOVOLJNI

Poruka Livaji na transparentu u Splitu: 'Dok titula putuje prema Učkoj, ti ladiš jaja u Grčkoj...'

'Bili' su porazom kod kuće malo izgubili korak za vodećom Rijekom, a kapetan Livaja je nakon toga otišao na odmor u Grčku što su mu neki od navijača očito zamjerili