Obavijesti

Sport

Komentari 47

Progone ih demoni, na stoperu igra žena, ali ušli su u povijest!

Progone ih demoni, na stoperu igra žena, ali ušli su u povijest!
7

Nakon 30 poraza i gol razlike od 12-229, nogometaši Američke Samoe proslavili su povijesnu prvu pobjedu. U kvalifikacijama za SP 2014. slavili su protiv Tonge sa 2-1

VIDEO

Ne želim da ovo ostane na jednoj pobjedi. Idemo dalje! Želim da budete prvi, vikao je na nogometaše Američke Samoe nizozemski trener Thomas Rongen. No oni se nisu previše obazirali. Gotovo svi pobacali su se na travu. Slavili su kao da su osvojili svjetsko prvenstvo. 

Bila je to prva pobjeda u povijesti nakon 30 poraza u svih 30 utakmica i gol razlike 12-229 otkako se od 1994. godine Američka Samoa natječe pod okriljem Fife. Na domaćem terenu u oceanijskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine slavili su protiv Tonge 2-1. Strijelci koji će ostati upisani u povijest su Ott i Luani. 

A u povijesti Američka Samoa ima upisan i najveći poraz ikad. Od Australije su 2001. godine izgubili 31-0. Posljednje su rangirana reprezentacija svijeta, 204. po Fifinom rankingu. Kako to izgleda možete vidjeti i na videu. Najgora reprezentacija svijeta tek je krenula s centra, a već su se dvojica suigrača sudarila.

- Ma nikad nisam vidio lošiji standard nogometa. A tu su i strahovi. Pa pogledajte našeg golmana Nickyja Salapua. Čovjek je primio 31 gol od Australije. Demoni ga progone. Kad ga ljudi sretnu govore mu: "A ti si onaj koji je primio 31 gol" - priča trener Rongen.

No golmanu je sad laknulo. Demoni su stvar prošlosti.

- Osjećam se kao prvak - rekao je Nicky nakon prve pobjede svoje reprezentacije koja je po mnogočemu zanimljiva.

U obrani igra prvi sportaš koji nastupio u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo kao transrodna osoba. Johnny Saelua igra stopera, a dio je fa'afafine. To su biološki muškaraci " trećeg spola" koji su prema samoanskoj kulturi odgojeni kao žene.

- Možete li vjerovati? Stopera mi igra žena. Zamislite tako nešto u Engleskoj ili Španjolskoj - kaže trener koji je igrao nogomet u Americi, a osvojio je MLS kup 1999. godine na klupi DC Uniteda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...