Obavijesti

Sport

Komentari 26

Protivnici na SP-u: Meksikanci su kao Španjolci, ali vatreniji...

Protivnici na SP-u: Meksikanci su kao Španjolci, ali vatreniji...
2

Meksikanci će na pripremama za Svjetsko prvenstvo provesti puna četiri mjeseca. Na raspolaganju će im biti svi osim Vele i Chicharita, koji igraju u europskim ligama

VIDEO

Hrvatska će igrati protiv Brazila, a mi s Meksikom. Raspoloženje nakon prve utakmice bit će najvažnije za ishod našeg ogleda, rekao je Mathias Chago, najpoznatiji hrvatski Kamerunac, igrač Lokomotive.

Bivši igrač Osijeka i Dinama u Hrvatskoj je već više od deset godina, a svojim igrama u Dinamu izborio je mjesto u reprezentaciji Kameruna.

- Uh, sjajno iskustvo. Igrao sam protiv Obale Bjelokosti, to je najveći afrički derbi. Prekrasan osjećaj, stadion je bio pun, 50.000 ljudi. Svi reprezentativci su me odlično primili, a dobrodošlicu mi je poželio čak i legendarni Samuel Eto’o - otkrio je Chago.

Chelseajev napadač najpoznatiji je nogometaš u Kamerunu, a nogomet je ondje uvjerljivo najpopularniji sport.

- Čak ga je predsjednik Kameruna pozvao da se vrati u reprezentaciju za SP - dodao je igrač Lokomotive i priznao da se često čuje s nekim sadašnjim reprezentativcima.

- Dobar sam prijatelj s Rennesovim Makounom te Noinkeuom i Chedjouom iz Galatasaraya. Često se čujemo porukama, ali još ih nisam kontaktirao otkad je poznato da ćemo igrati protiv Hrvatske - rekao je Chago.

Ni jedan Meksikanac nikad nije igrao u HNL-u, ali zato Hrvat u meksičkoj ligi jest. Bivši igrač Zagreba, Darko Vukić (45), igrao je krajem 90-ih u meksičkoj Toluci.

- Otišao sam ondje preko našeg agenta Predraga Naletilića i nikad nisam požalio - objasnio je Vukić i dodao:

- Nikad mi plaća nije zakasnila. Ondje plaće stižu svaku ‘quincenu’, što je skraćeno od ‘quince dias’, a znači svakih 15 dana. Stadioni su im u doigravanju uvijek puni. To su sve lijepi, veliki stadioni. Ipak je Meksiko dvaput bio domaćin Svjetskog prvenstva.

Objašnjava kako je njihova nogometna liga mnogo jača od Hrvatske.

- Ma kakav HNL! Pa Meksiko ima ligu malo ispod ‘liga petice’. Kod njih igraju najbolji igrači iz Južne Amerike. Liga im je slična portugalskoj, ali nogomet doživljavaju kao Španjolci, samo što su još strastveniji od njih - kaže.

Hrvatima su sličniji po navici da se vole malo odmoriti nakon ručka. Vukić otkriva da “siesta” kakvu Europljani poznaju iz urbane legende ipak nije baš tako opuštena.

- Ma ne, nije baš da život u Meksiku potpuno stane poslije ručka. Običaj je malo zaleći u poslijepodnevnim satima, ali slično kao i svugdje u svijetu. Nije baš da sjednu na pod, pokriju se pončom i sombrerom te zaspu uz cestu - smije se bivši igrač Zagreba.

Najveća zvijezda u Meksiku svakako je napadač Manchester Uniteda Javier Hernandez Chicarito, ali glavni igrač reprezentacije je nekadašnji igrač Barce Rafa Marquez.

- Još igra u meksičkoj ligi i on je kapetan reprezentacije, vođa i najvažniji igrač Meksika. Imaju problema s igračima koji igraju u Europi. Kažu da se ne zalažu dovoljno kad igraju za reprezentaciju, ali na Svjetskom prvenstvu neće biti takvi. Ondje će svi biti na 100 posto - zaključio je Darko Vukić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve