Obavijesti

Sport

Komentari 50

Prvi golovi za Moratu i Kanea, vjerojatni oproštaj Makedonije

Prvi golovi za Moratu i Kanea, vjerojatni oproštaj Makedonije
4

"Gordi Albion" je nastavio sa stopostotnim učinkom svladavši Litvu, dok je "Furia" u dvoboju za drugo mjesto nadigrala Ukrajinu. Bjelorusija je pobijedila Makedoniju 2-1

VIDEO

Skupina C: Prvijenac Morate usrećio "furiju"

Snalažljivim potezom Álvara Morate u 28. minuti utakmice između Španjolske i Ukrajine (1-0) na Sánchez Pizjuánu u Sevilli riješen je vjerojatno najjači par kvalifikacijskih dvoboja za Euro ovaj petak. Bio je to prvi gol napadača Juventusa za "furiju" koja se izdvojila na drugom mjestu ljestvice s 12 bodova, tri više od Ukrajine.

Prvijenac Álvara Morate; Reuters/PIXSELL

Vodeća momčad ostala je Slovačka koja nije imala problema u domaćoj utakmici protiv Luksemburga (3-0). Nemec, Weiss i Pekařík već u prvom dijelu osigurali su tri boda Slovacima i petu uzastopnu pobjedu. Makedonija se domaćim porazom od Bjelorusije 2-1 uz preokret gostiju vjerojatno oprostila od Francuske. Bjelorusi su četvrti s četiri boda, Makedonci bod iza i dalekih pet iza pozicije koja vodi u dodatne kvalifikacije.

Rezultati:

Ljestvica:

  1. Slovačka 15
  2. Španjolska 12
  3. Ukrajina 9
  4. Bjelorusija 4
  5. Makedonija 3
  6. Luksemburg 1

Skupina E: Čudesni debi Kanea, 'petarda' Slovenije

Samo minuta i 19 sekundi trebalo je Harryju Kaneu, čudesnom napadaču Tottenhama, da zabije prvijenac u debiju za Englesku kao zamjena u utakmici protiv Litve (73. minuta). "Gordi Albion" svladao je Litvu na Wembleyju 4-0, a zabijali su i Rooney (6.), Welbeck (45.) te Sterling (58. minuta). Peta je to pobjeda Hodgsonovih izabranika iz pet utakmica, čime su praktički osigurali put u Francusku.

Harry Kane; Reuters/PIXSELL

Njihovi prvi pratitelji Švicarci u Luzernu su dobili Estoniju 3-0 golovima Fabiana Schära u 17., Granita Xhake deset minuta poslije te Harisa Seferovića u 80. minuti. Kako je i Slovenija vrlo uspješno odradila domaću utakmicu protiv San Marina (Iličić, Kampl, Struna, Novaković, Lazarević i Ilić za 6-0), borba za drugo mjesto i dalje je ostala otvorena. Švicarci i Slovenci imaju po devez bodova, Litva je na šest.

Rezultati:

Ljestvica:

  1. Engleska 15
  2. Švicarska 9
  3. Slovenija 9
  4. Litva 6
  5. Estonija 4
  6. San Marino 1

Skupina G: Ibrahimović sredio Moldavce

Osebujni Zlatan Ibrahimović ne prestaje zabijati niti u dresu švedske reprezentacije. Njegovim golovima Šveđani su osvojili tri važna boda na gostovanju u Moldaviji (2-0). Prvi je zabio nakon katastrofalne greške domaćeg golmana Cebanua u 46. minuti, a drugi iz penala šest minuta prije kraja. Njegov je suigrač Andreas Granqvist u drugoj minuti nadoknade dobio drugi žuti, ali nije to bilo presudno po konačni rezultat.

Alaba nije pogodio penal; Reuters/PIXSELL

Austrija ove kvalifikacije igra fantastično. Do nove je pobjede stigla na gostovanju u Lihtenštajnu, i to vrlo uvjerljivo (5-0). Zabijali su Martin Harnik, Marc Janko, David Alaba, Zlatko Junuzović i Marko Arnautović, a Alaba je stigao i promašiti penal. Austrijanci su vodeći na ljestvici s 13 bodova, Švedska je na devet.

Rezultati:

Ljestvica:

  1. Austrija 13
  2. Švedska 9
  3. Rusija (-1) 5
  4. Crna Gora (-1) 5
  5. Lihtenštajn 4
  6. Moldavija 1
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu