Obavijesti

Sport

Komentari 57

Rakitić i Modrić: Dva Hrvata u El Clasicu od milijardu eura...

Rakitić i Modrić: Dva Hrvata u El Clasicu od milijardu eura...
6

Prvi put će u El Clasicu na svakoj strani biti po jedan hrvatski igrač. Bonus spektaklu bit će i prvi službeni nastup Luisa Suareza za momčad 'blaugrane'....

VIDEO

Luka Modrić već je svojevrsni veteran El Clasica. U dvije sezone u Realu odigrao ih je šest, od čega četiri od početka. Ivanu Rakitiću ovaj današnji (18 sati, SK1) bit će prvi.

- Otkako sam bio dječak, sanjao sam o El Clasicu, a sad ću ga proživjeti iznutra. To je golema odgovornost te se želim odužiti klubu i navijačima jer su vjerovali u mene. Već sam pobjeđivao Real sa Sevillom, a želim nastaviti i s Barcelonom - kaže Raketa uoči najvećeg svjetskog derbija.

Pedantni statističari izračunali su da bi ovo trebala biti prva nogometna utakmica u povijesti vrijedna više od milijardu eura. Realovi nogometaši, procjenjuje se, vrijede 521,5 milijuna, a Barcelonini 513,2 milijuna, od čega na Modrića otpada 61,4 milijuna, a na Rakitića 33,5 milijuna eura.

Real je tri dana prije El Clasica gostovao u Liverpoolu, a Katalonci su se odmarali dan više. No Madriđani su Redse riješili bez muke.

- U drugom poluvremenu štedjeli smo energiju za subotu - otkrio je Modrić.

No dok će Hrvati s posebnom pozornošću pratiti poteze našeg dvojca, za ostatak svijeta glavna su priča Cristiano Ronaldo i Leo Messi, odnosno rekordi koje nemilosrdno ruše.

Tako će Argentinac, zabije li gol, izjednačiti, a postigne li dva, prestići Telma Zarru, koji je s 251 golom najbolji strijelac Primere svih vremena. A Leu je tek 27 godina, iz Barce mu se ne ide, a s obzirom na fluktuaciju igrača u današnjem nogometu, teško će ga itko ikad dostići. No sruši li rekord danas na Bernabeuu, neće ga posebno obilježavati. Ipak je poprište stadion najvećeg rivala, iako je svojedobno Ronaldinho dobio ovacije Realovih navijača u El Clasicu.

Poseban bonus spektaklu bit će debi Luisa Suareza za “blaugranu”, prvi službeni nastup nakon “kanibalskog” ispada protiv Italije na SP-u.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'