Obavijesti

Sport

Komentari 39

'Slavili smo dva dana, nije baš da smo do sada imali prilike'

'Slavili smo dva dana, nije baš da smo do sada imali prilike'
4

Slavili smo dva dana, još ćemo proslaviti večeras, a onda idemo na derbi. Hajduk je veliki klub, uvijek se mora boriti za prvenstvo i osvojiti Kup, rekao je Tino Sven Sušić

VIDEO

Hajduk je danas službeno predstavio Rabuzinovo sunce i tri strijelca, Ivana Vukovića, Tina Svena Sušića i Danijela Stojanovića, koji su svojim golovima u uzvratu pomogli njegovom osvajanju.

- Ovaj gol Lokomotivi mi je uz gol Interu najdraži u dresu Hajduka - kazao je promuklim glasom Ivan Vuković i dodao:

- Presretni smo, osvojili smo Kup, slavili smo s navijačima nakon izvanredne utakmice. Mogli smo i pobijediti, ali smo se malo opustili pred kraj jer smo već počeli slaviti.

Dojam je kako je Vuković bio posebno motiviran, zbog golgeterskog posta.

- Osjećao sam potrebu da dam taj gol, da se podigne momčad nakon početnog vodstva Lokomotive. Znao sam da moramo nekako krenuti naprijed. Možda je Picak trebao primiti onaj prvi slobodan udarac, a ne drugi, ali sve se dobro završilo. U drugo poluvrijeme smo ušli rasterećeni, Tino je dao drugi gol nakon čega smo zaigrali još i bolje i zasluženo slavili.

Primio je puno čestitki iz Crne gore.

- Zvali su me i novinari i navijači, medijski je to bilo dosta praćeno, jer Hajduk u Crnoj gori ima dosta navijača. Torcida Tivat mi je prva čestitala, bili su organizirano i u Maksimiru. Puno je pohvala za našu igru, zadovoljni su.

Neću razmišljati o transferu, želimo proslaviti Kup i odigrati tu zadnju utakmicu na Maksimiru, kaže Vuković

Vuković se nada da bi dobru igru mogli ponoviti i u nedjelju, protiv Dinama.

- Ja ne mogu igrati zbog ozljede, mislim ni Maglica i još nekoliko igrača, Jozinović zbog kartona. Ali ovi koji mogu dat će svoj maksimum. Derbi je uvijek posebna utakmica i mi želimo tu utakmicu ne izgubiti.

Dosta se priča o njegovom transferu, no do sada nije bilo ništa konkretno.

- Nisam još razmišljao. Ima još ta utakmica u Zagrebu, vidjet ćemo što će biti. Puno se priča, ako dođe dobra ponuda, vjerujem da ću otići. Ali dok se ne završi prvenstvo nećemo o tome, sada samo želimo proslaviti osvajanje Kupa i odigrati tu zadnju utakmicu.

Presretan je bio i Tino Sven Sušić, koji je u Maksimiru osvojio svoj prvi trofej.

- Presretan sam što smo osvojili Kup zbog kluba, nas samih i pogotovo navijača. Imamo najbolje navijače, očekivali su da osvojimo Kup i mi smo to i napravili. Slavili smo dva dana, još ćemo proslaviti večeras, a onda idemo na derbi. Hajduk je veliki klub, uvijek se mora boriti za prvenstvo i osvojiti Kup.

Razmišljam samo o Hajduku, imam ugovor još tri godine i želim ostati do kraja, kaže Sušić

Sušić je po mnogima bio igrač utakmice u koju je ugradio gol i asistenciju.

- Drago mi je zbog toga, ali i zbog Vukovića, čiji je gol otvorio utakmicu za nas, zabio je kad je najviše trebalo. To nas je diglo, znali smo da nam je otvoren put ka Kupu. Istina, uvijek postoji mogućnost preokreta, ali znali smo da je to to.

Primio je kao i ostali brojne čestitke, no jedna je specifična.

- Čestitali su mi brojni prijatelji, stric me isto zvao. Gledao je utakmicu, prezadovoljan je igrom i trofejem. Rekao je da nastavim ovako i da što prije riješim papire - nasmijao se najbolji strijelac Hajduka u Kupu ove sezone, koji je iskoristio prigodu i zahvalio Milanu Rapaiću.

- On me zvao drugi put, rekao mi je da su iz Hajduka spremili četverogodišnji ugovor i zato sam mu zahvalan. Sada razmišljam samo o Hajduku, da u budućnosti osvojimo Superkup i prvenstvo, još tri godine imam ugovor, lijepo mi je i ne želim nigdje ići prije toga.

Dobri duh Hajdukove svlačionice Daniel Stojanović bio je neuobičajeno tih i ozbiljan.

- Umoran sam, spavao sam samo par sati. Morao sam proslaviti, a nije baš da smo do sada imali prilike. Sretan sam i ponosan na sve kolege iz svlačionice. Zaslužili smo ovo zbog svega što smo prošli od priprema do danas. Obuzele su me emocije, nisam imao riječi, ne znam ni sad što bih rekao - kazao je Stojanović i priznao da mu je kod gola lopta 'prešla preko noge'.

 Imam ja i godina, teško je da netko plati odštetu za mene, tako da mogu otići jedino kao slobodan igrač, kaže Stojanović

Trofej je posvetio navijačima.

- Svi su se u svlačionici složili da ga posvetimo navijačima, bili su uz nas od prvoga dana, zaslužili su i oni ovaj trofej i čestitke kao i mi.

Stojanović ima opciju po kojoj je slobodan ovog ljeta ako ga Hajduk ne želi zadržati.

- Nismo obavili razgovor, nije me nitko zvao, tako da ne znam što će se izroditi iz svega za sljedeću godinu. Imam neke dobre opcije, imam i godina, teško je da netko plati odštetu za mene, tako da mogu otići jedino kao slobodan igrač.

Ipak, prije toga mora odigrati još derbi s Dinamom.

- Derbi je derbi, idemo bez nekoliko igrača, ali svatko tko bude igrao dat će sve od sebe da pokaže treneru da može igrati i sljedeće godine za Hajduk. Ima dosta igrača koji čekaju priliku i koji će pokazati da Hajduk može računati na njih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve