Obavijesti

Sport

Komentari 136

Rebić veliki dobitak, Dudu sve bliže Šukeru, obrana zakazala

Rebić veliki dobitak, Dudu sve bliže Šukeru, obrana zakazala
3

Rebiću je za prvijenac u A reprezentaciji trebalo samo 4 minute te je time Štimac dobio novog kandidata u napadu. No brine što je curilo po lijevoj strani obrane

VIDEO

Ono što je trebalo poslužiti kao lakša trening utakmica Hrvatske za Srbiju, umalo se pretvorilo u blamažu u Lihtenštajnu. A umjesto dobre atmosfere uoči gostovanja u Beogradu, reprezentativci su unijeli nervozu pred ključni okršaj u dosadašnjim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Jesu li izbornik Igor Štimac i njegovi igrači mislima već odlutali ka Srbiji ili je to bio samo jedan od onih loših dana, sasvim je svejedno jer teška 3-2 pobjeda postavila je još pitanja nakon šokantnog poraza od Škotske na Maksimiru.

Zabrinjava propusna obrana

No najviše što zabrinjava je obrana, koja je većinski amaterskoj reprezentaciji Lihtenštajna dopustila da zabije dva gola osmoj reprezentaciji svijeta. Najviše je curilo po lijevoj strani na kojoj su priliku dobili Milić te debitant Pivarić, na kojima se još vidjelo neiskustvo.

- Dao sam Miliću i Pivariću po 45 minuta da vidim kako će reagirati. Imali smo problema na toj lijevoj strani, možda i zbog postavljanja Olića koji je dosta trčao u napad. Moramo isprobavati, moramo tražiti poboljšanja na toj lijevoj strani. Moj je prioritet stvaranje konkurencije i podizanje razine Strinićeve igre, a ako se pritom pojavi bolje rješenje, koristit ćemo ga - rekao je izbornik Štimac nakon utakmice.

I uistinu obrana će morati biti na puno višoj razini jer Srbija sigurno neće praštati naše greške. No uvjerila nas nije ni igra u ofenzivi jer je bilo previše promašenih prilika, a u nastavku kad se Lihtenštajn zbio u bunker, hrvatski igrači dugo su se mučili da probiju bedem.

Napadači proradili, Eduardo do 29. gola za reprezentaciju 

No dobra stvar je što su napadači ipak proradili. Ponovno je navijače razveselio Eduardo da Silva, koji je po tko zna koji put iščupao reprezentaciju iz problema. Dvama novim golovima približio se Davoru Šukeru stigavši do brojke 29 te je tako sjajnu formu iz Šahtara prenio u reprezentaciju.

Najugodnije iznenađenje je Ante Rebić, koji je na najbolji način opravdao Štimčevo povjerenje. Napadač Splita je sinoć debitirao za A reprezentaciju, a najimpresivnije je to što mu je trebalo samo četiri minute da zabije svoj prvijenac, i to kakav. Poput prekaljenog majstora poslao je sjajan šut u suprotno rašlje s 15 metara za vodstvo 2-1.

Tako je izbornik dobio novog kandidata za mjesto u napadu u kojem će mu konkurencija biti vrlo jaka. No do Srbije ostalo je još samo tri tjedna, a Štimac će morati napraviti neke korekcije kako bi bili što spremniji za gostovanje na Marakani.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 136
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao