Obavijesti

Sport

Komentari 21

Rémi Gaillard voli Montpellier, a njegova ludost nema granica

Rémi Gaillard voli Montpellier, a njegova ludost nema granica
5

Zbog zabave će Rémi Gaillard učiniti bilo što; dovoditi ljude u neugodne situacije, nasamariti ih, kršiti prometne propise, čak i varati cijelu javnost preko televizije...

VIDEO

U sljedećim tjednima na portalu 24sata pozabavit ćemo se najluđim navijačima u svijetu sporta. Tetovaže, posebna imena, vjernost i u starosti ili suludi potezi - sport je ove navijače odvukao preko granice uobičajenog pri iskazivanju podrške svojoj omiljenoj momčadi. Među njima je i Rémi Gaillard , Francuz koji je osvojio internet nogometnim i raznim drugim umijećem.

Rémi Gaillard (40) vjerojatno je najpoznatiji svjetski prankster među navijačima. Ovaj Francuz već više od desetljeća zabavlja svijet na internetu objavljujući videouratke u kojima izvodi kojekakve nepodopštine, ali i pokazuje svoje nogometno i razna druga umijeća.

- Svatko misli da sam na drogama , ali ja najčešće zapravio pijem samo voćni sok od jagode, naranče ili bilo čeg drugog. Ne pijem colu i alkohol, prirodni sokovi dovoljni su mi. Hrabrost dolazi iz srca - pojašnjava Rémi koji je svjetsku slavu stekao nesvakidašnjim potezom u finalu francuskog kupa 2002.

VIDEO

Na mitskom Stade de Franceu Lorient je osvojio kup svladavši Bastiju 1-0, a nakon utakmice tada 27-godišnji Rémi u opremi Lorienta prošvercao se kraj osiguranja i počeo slaviti s igračima . Nitko ništa nije primijetio, čak ni francuski predsjednik Jacques Chirac koji mu je čestitao "na dobroj igri". To mu je i najdraži trenutak lude zabavljačke karijere.

- Fantastično. Bio sam pun adrenalina. Prišao mi je čestitati jer je mislio da sam jedan od nogometaša. Bio je to jako opasan potez, okružilo me njegovo osiguranje, ali nitko me nije prepoznao. Kad se Chirac nasmijao sa stisnutom rukom, znao sam da je plan uspio.

Rémi se rodio u Montpellieru , gradu na Azurnoj obali, i strastveni je navijač lokalnog prvoligaša. Ulični zabavljač postao je sasvim slučajno.

- Prije mnogo godina vidio sam slične skečeve na francuskoj televiziji, ali zapravo nisu postali hit. Onda sam si rekao "Ja mogu bolje" i počeo s prijateljima snimati kratke filmove na ulicama Montpelliera.

Posjeduje fantastičnu nogometnu tehniku kojom se ne bi mogle podičiti ni brojne svjetske zvijezde. Loptom pogađa metu na gotovo bilo koji način , bez obzira na to kreće li se ili ne. No nije po tome postao najpoznatiji. Od desetaka videa na njegovu službenom kanalu na YouTubeu, među najpopularnijima po broju pogleda (preko 62 milijuna) prikupio je "Mario Kart".

VIDEO

- Obukao sam se kao Super Mario i vozio karting ulicama Montpelliera. Policija me zaustavila na cesti, zadržala me i prisilila da skinem lažne brkove. Mislio sam: "E sad će biti nevolje..." Ali dečki su se samo htjeli slikati sa mnom! - govori Rémi.

Osim zabavljačke karijere, igrao je nogomet čak 20 godina u lokalnom amaterskom klubu Le Crèsu, a zbog sjajne tehnike dobio je priliku suočiti se i s Brazilcem Ronaldom u pogađanju meta.

VIDEO

- Nazvala me jedna telefonska tvrtka i ponudila organizirati dvoboj u svrhu promocije. Jedan me dan nazvao Ronaldo i razmjenjivali smo videe. Bilo je fantastično - rekao je Rémi koji nosi dres Montpelliera uvijek kada snima nogometne videe.

A onda kad radi druge nesvakidašnje scene po francuskim gradovima, viđamo ga u liku klauna , bombe , ptice , gladijatora , puža , ovce , leptira , žirafe ili, pak, klokana , njegova najpopularnijeg pranka . Nasmijte se na pokladni utorak uz ovog velemajstora trikova i smicalica... I ne zaboravite na njegov moto: C'est en faisant n'importe quoi qu'on devient n'importe qui ( "Činjenjem nečega postajemo netko" ).

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 21

VIDEO

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...
NIJE NEZADOVOLJAN HRGOM

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...

Moguće je da Filip završi na još kojoj ovakvoj priredbi. Tim više što nije doživio nokaut, bila je dobra borba, atraktivna, rekao nam je iz Rijada Željko Mavrović, koji je uvjeren da Hrga treba dobiti novu šansu

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel  on preskočio teretanu ili što?!'
VIDEO BORBE

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel on preskočio teretanu ili što?!'

Zanimljivo je bilo gledati meč preko komentara stručnjaka koji su ga prenosili uživo uz ring. To su ljudi s višegodišnjim iskustvom u boksu, a Filip ih je na startu oduševio. No oduševljenje se pretvorilo u nevjericu
Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom
ANKETA: ŠTO KAŽETE?

Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom

Broj klubova povećava se na 36, svaki će igrati po osam utakmica u grupnoj fazi, ali protiv osam protivnika, sa svakim po jedanput. Dinamo jedan korak dijeli do ligaške faze