Obavijesti

Sport

Komentari 113

Remi Man. Uniteda i Chelseaja, 'topnici' na čelu, Bilićevi slavili

Remi Man. Uniteda i Chelseaja, 'topnici' na čelu, Bilićevi slavili
5

Samo dva dana nakon tradicionalnog programa čitavog kola na "Boxing Day", 16 od 20 premijerligaša opet se borilo za bodove. Man. United i Chelsea remizirali su 0-0

VIDEO

Louis van Gaal nije uspio pobijediti niti osmu utakmicu u nizu na klupi Manchester Uniteda, ali barem je prekinuo seriju od četiri poraza. Na Old Trafford stigao je još jedan posrnuli div, Chelsea, s kojim su "crveni vragovi" remizirali bez golova. Pitanje je hoće li to zadovoljiti njegove šefove ili će u novu godinu United ući s novim trenerom.

Domaćin je bolje otvorio utakmicu. Juan Mata pogodio je prečku u trećoj minuti s 22 metra, odgovorio je gost preko Johna Terryja čiji je udarac obranio David de Gea, a Anthony Martial također je pogodio okvir Chelseajeva gola. U 16. minuti ispriječila mu se prečka.

Izabranici Guusa Hiddinka probudili su se početkom nastavka i prijetili preko Pedra, potom i Azpilicuete, ali De Gea je bio nesavladiv, baš kao i Thibaut Courtois na drugoj strani. U 56. minuti Belgijac je skinuo čisti zicer Anderu Herreri s pet metara, a šest minuta potom Nemanja Matić promašio je cijeli gol iz malo veće udaljenosti.

Priliku da makar na jedan dan zauzme vrh premijerligaške ljestvice nije propustio Arsenal koji je na Emiratesu svladao Bournemouth 2-0. Opet je briljirao Mesut Özil, a Petr Čech izjednačio je premijerligaški rekord Davida Jamesa od 170 utakmica bez primljenog gola, ali za čak 220 utakmica manje.

U 18. minuti njemački reprezentativac poslužio je Gabriela Paulistu za vodstvo domaćina koje je sam udvostručio u 63. minuti. Özil već ima 16. asistencija u Premiershipu, osam više od bilo kojeg drugog igrača. Njegov sunarodnjak Per Mertesacker, pak, u 35. minuti promašio je prazan gol s metra udaljenosti kada je lopta od stative i njegove glave otišla u gol-aut.

Slaven Bilić nedugo nakon dolaska na klupu West Hama dobio je nadimak "ubojica velikana", a već neko vrijeme mogli bi ga zvati "gospodin remi". Samo 11 minuta dijelilo je "čekićare" od novoga, šestog u nizu. Ali tome je ipak došao kraj. Pobijedili su Southampton nakon preokreta 2-1.

Dušan Tadić doveo je "svece" u vodstvo na Boleyn Groundu u 13. minuti, a West Ham je preokrenuo u drugoj polovici drugog dijela. Golovima Michaila Antonija i Andyja Carrolla Bilić je došao do prve pobjede nakon osam utakmica, još od 24. listopada i Chelseaja.

U najuzbudljivijoj utakmici dana Stoke City svladao je Everton na gostovanju 4-3 uz po dva gola Romela Lukakua i Xherdana Shaqirija. Spomenuti dvojac zabio je prva četiri gola na utakmici, pri čemu je Švicarčev za 2-1 bio osobito krasan. Lobom s ruba šesnaesterca ostavio je Tima Howarda ukopanog.

Gerard Deulofeu donio je preokret i prvo vodstvo Evertonu u 71. minuti, no gosti su do kraja ipak zgrabili sva tri boda. Joselu je izjednačio u 80., a Marko Arnautović u prvoj minuti nadoknade iz penala postavio konačnih 4-3 za Stoke.

Trećeg mjesta ljestvice domogao se Tottenham svladavši Watford u gostima 2-1. Erik Lamela doveo je Spurse u vodstvo u 17. minuti, izjednačio je Ighalo samo četiri minute prije odmora, a pobjedu s igračem više zbog crvenog Nathana Akea iz 63. minute gostima je donio Heung Min Son minutu prije kraja.

Premiership, 19. kolo:

  • Everton - Stoke City 3-4
  • Norwich City - Aston Villa 2-0
  • Crystal Palace - Swansea City 0-0
  • WBA - Newcastle United 1-0
  • Watford - Tottenham 1-2
  • Arsenal - Bournemouth 2-0
  • Manchester United - Chelsea 0-0
  • West Ham - Southampton 2-1
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 113

VIDEO

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom
PRVI FILIPOV PORAZ

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom

Filip Hrgović izgubio je prvi put u 18. profesionalnom meču tehničkim nokautom u osmoj rundi protiv Daniela Duboisa. Djelovao je bolje većinu meča, ali dvije posjekotine iznad očiju bile su kobne

HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Real Madrid - Dortmund 2-0: Modrić šesti put europski prvak! Carvajal i Vinícius riješili finale
FINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid - Dortmund 2-0: Modrić šesti put europski prvak! Carvajal i Vinícius riješili finale

Iako "kraljevski klub" nije briljirao, naročito u prvom poluvremenu, na kraju zasluženo slave 15. europski naslov. Kapetan "vatrenih" izjednačio se s Gentom na vrhu liste igrača s najviše titula europskog prvaka