Obavijesti

Sport

Komentari 7

Riječki izlog za sve "dragulje": Halilović igra protiv prijatelja

Riječki izlog za sve "dragulje": Halilović igra protiv prijatelja
3

MALI MILIJUNAŠI Hrvatska i Španjolska u Rijeci sutra igraju derbi U-21 s nizom mladih zvijezda Reala, Barce, Atletica... Alen Halilović će igrati protiv Munira...

VIDEO

Nema velikog kluba koji nije najavio svoj dolazak u utorak na Rujevicu. Pitanje je hoće li uopće svi uspjeti pronaći mjesto na tribinama kako bi vidjeli dvije najzanimljivije europske reprezentacije do 21 godine.

Igrači Nenada Gračana prošetali su se do prvog mjesta u skupini u prve četiri utakmice. S ukupnom gol-razlikom 12-0 došli su do 12 bodova, dva više od Španjolske. Osim naših, samo su još Njemačka, Austrija i Portugal na stopostotnom učinku u cijelim kvalifikacijama, ali tržišna vrijednost - koja ide na više od 80 milijuna eura za prvih 11 - govori da je Španjolska ona reprezentacija po kojoj se svi ostali trebaju ravnati.

- Utakmica u Rijeci bit će pravi pokazatelj omjera snaga. Španjolci su nam najteži ispit, nadam se da ćemo ga proći - kaže Dominik Livaković.

Mladoga golmana ugrozili su tek Gruzijci i Estonci, koji su pogodili okvir gola, ali još nije morao po loptu u mrežu. Protiv Španjolske će imati teži zadatak jer prijete Evertonov Gerard Deulofeu, Barcelonin Munir i Villarrealov Denis Suarez, a iza njihovih leđa stižu još i Jose Luis Gaya iz Valencije te Oliver Torres iz Atletico Madrida. Najjeftiniji od njih je trenutačno Deulofeu, koji vrijedi “samo” šest milijuna eura, svi ostali nabrojani su u osam znamenki.

No neće Španjolci imati najskupljeg igrača na terenu. Mateo Kovačić sa svojih 25 milijuna eura vrijednosti stiže u pomoć Josipu Radoševiću i Mariju Pašaliću u sredini terena, a realovac će krenuti i naprijed prema Dinamovu dvojcu Marko & Marko, Pjaca i Rog.

Onaj od kojega se najviše očekuje protiv Španjolske startat će na svojem omiljenom desnom krilu. Alen Halilović je najbolji igrač Sportinga dva mjeseca u nizu, počeo je osvajati navijače u Primeri, a odlično i poznaje većinu španjolskog kadra. S Munirom je provodio dane u Barceloni B i po društvenim mrežama često naglašavao koliki su prijatelji, ali to će prijateljstvo ipak sutra zaboraviti na 90 minuta.

- Španjolci imaju dobre igrače, ali mi moramo dati maksimum. Kad je tako, onda se nikoga ne bojimo i nadamo se pozitivnom rezultatu - najavio je Duje Ćaleta-Car ovaj ogled.

Euro je tek za dvije godine. Međutim, pobjeda u ovom dvoboju bila bi najava nečeg većeg i potvrda da je ova hrvatska generacija među najtalentiranijima u svijetu. Pa da sljedeći put Španjolci uvjeravaju svoje medije da se ne boje Hrvatske uoči utakmice.

Španjolska se zagrijala uz peticu protiv Gruzije i hat-trick Deulofeua

Napadač Evertona u pobjedi 5-0 protiv Gruzije zabio je tri gola, a preostala dva djelo su Inakija Williamsa i Danija Ceballosa. Španjolci su s 13 postignutih golova najefikasnija reprezentacija naše skupine, no 1-1 protiv Švedske kod kuće gurnulo ih je prema drugome mjestu. 

Pobjednik kvalifikacija odmah pakira kofere i ide u Poljsku, a četiri najbolja drugoplasirana moraju u dodatne kvalifikacije. Hrvatska bi pobjedom napravila veliki korak prema jedinici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom
BOKSAČKI SPEKTAKL

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom

Filip Hrgović izgubio je prvi put u 18. profesionalnom meču tehničkim nokautom u osmoj rundi protiv Daniela Duboisa. Djelovao je bolje većinu meča, ali dvije posjekotine iznad očiju bile su kobne

Filip Hrgović - Daniel Dubois: Kad i gdje je borba, koliko košta prijenos, gdje gledati uživo?
SVE BITNE INFORMACIJE

Filip Hrgović - Daniel Dubois: Kad i gdje je borba, koliko košta prijenos, gdje gledati uživo?

Filip Hrgović vraća se u ring protiv Britanca Daniela Duboisa, koji je lani boksao s Usikom za titule prvaka. Borit će se za privremenu IBF titulu svjetskog prvaka
HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje