Obavijesti

Sport

Komentari 523

Rijeka pobijedila i u Mađarskoj, Krstanoviću gol i crveni karton

Rijeka pobijedila i u Mađarskoj, Krstanoviću gol i crveni karton
7

Rijeka je pobijedila Ferencvaros 2-1 u Mađarskoj i s 3-1 ušla u 3. pretkolo Europske lige. Igrat će protiv Vikingura s Farskih Otoka. I to bez Krstanovića koji je 'pocrvenio'

VIDEO

Rijeka je pobijedila Ferencvaros na stadionu Ferenc Puskas 2-1 i s ukupnih 3-1 prošla u treće kolo. Matjaž Kek u najavi utakmice rekao je kako želi gol što prije. U napadu su bili Kramarić i Krstanović, a u 20. minuti na semaforu je bilo 0-1. 

Tomečak je iznudio penal, a Krstanović ga pretvorio u vodstvo. Isti igrač zabio je jedini gol u prvoj utakmici na Kantridi, također iz penala. Rijeka je bila puno bolja, Ferencvaros nije stvorio niti jednu šansu u prvom dijelu. Miral Samardžić je u 37. zabio za 2-0 i to je bilo to. Kraj za Ferencvaros. Rijeka je pokazala kako se igra u gostima. Nema povlačenja. Napad je najbolja obrana, a to je bila učinkovita taktika.

Krstanoviću dva žuta u 60 sekundi!

Ivan Krstanović, od junaka do tragičara. Možda je preoštro napisati tragičar, ali što reći o igraču koji zabije pa kod 2-0 za Rijeku u nešto više od 60 sekundi dobije dva žuta kartona? Prvi je dobio u 53., a drugi minutu kasnije. Lakat je bio u igri. Sucu se ne može ništa prigovoriti. Sreća da je Rijeka imala prednost i da je Ferencvaros prosjek.

Rijeka primila, ali panike nije bilo

Ugrai je u 65. minuti zabio za smanjenje vodstva iz penala. No Ferencvarosu su trebala još tri gola za prolazak u treće pretkolo. Protiv ovakve Rijeke, nemoguća misija. Rijeka je mirno držala vodstvo do kraja i prošla dalje. 

A u trećem pretkolu čeka Vikingur koji je napravio pravu malu senzaciju...

Momci s Farskih Otoka sljedeći protivnik

Vikingur je šokirao norveški Tromso i prošao u treće pretkolo Europske lige. Momčad s Farskih Otoka sljedeći je protivnik Rijeke. Vikingur i Tromso u prvoj su utakmici odigrali 0-0, ali u uzvratu je Vikingur napravio senzaciju pobijedivši 2-1.

Momčad s Farskih Otoka vrijedi 500.000 eura, što je daleko manje od vrijednosti riječke momčadi (27 milijuna eura). Većina igrača je s Farskih Otoka, golman im je Mađar Geza Tamas Turi, a u veznom redu igra im Srbin Filip Đorđević. 

Prva utakmica na rasporedu je 31. srpnja na Farskim Otocima, uzvratni susret je za tjedan dana na Kantridi.

Kek: Zadovoljan sam

Kad smo ostali s igračem manje, promijenili smo ploču. Čekali smo Ferencvaros koji je počeo igrati na duge lopte. Malo nam je ponestalo snage, ali zadovoljan sam, rekao je Matjaž Kek i komentirao sljedećeg protivnika.

- Vikingur je prošao, a to dovoljno govori o njegovoj kvaliteti. Ne smijemo nikoga podcijeniti. U ovoj fazi bitno je proći, ljepota igre nije presudna - dodaje Kek.

Europska liga, 2. pretkolo, uzvrat:

  • Ferencvaros - Rijeka 1-2 (Ugrai 65 (p) / Krstanović 20 (p), Samardžić 37)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 523
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve