Obavijesti

Sport

Komentari 80

Rijeka predstavila Rumunja: Nisam novi Hagi, ja sam Matei

Rijeka predstavila Rumunja: Nisam novi Hagi, ja sam Matei
1

Ne želim pričati o drugim klubovima, želim ići korak po korak s Rijekom, osvojiti naslov, možda zaigrati u Ligi prvaka, rekao je na predstavljanju Florentin Matei

VIDEO

Florentin Matei (22) stigao je u Rijeku, u poluvremenu utakmice s Rudarom predstavljen je navijačima, a dan poslije stigao je i pred medije.

- Dugo su trajali pregovori s Volynom te nakon toga i s Florentinom, uspjeli smo i drago nam je što je novi igrač Rijeke. Želim mu dobrodošlicu i neka nastavi s dobrim igrama kao do sada - poručio je pomoćnik sportskog direktora Rijeke Ivan Mance i prepustio riječ Mateiju.

- Prvi dojmovi su dobri, vidio sam stadion i kamp, lijep je i grad te sam sretan što sam ovdje.

Rumunjski mediji prenijeli su izjavu kako je za dolazak presudilo što se 20 puta čuo s Manceom. I Mance i igrač nasmijali su se prije odgovora.

- Pričao sam preko agenata s Rijekom, jednom sa sportskim direktorom Juričićem, a još početkom mjeseca smo se čuli Mance i ja - kazao je Matei, a Mance je dodao kako mu je približio Rijeku:

- Predstavili smo mu projekt na jedan normalan način, a imao je i druge varijante i ponude drugih klubova što je odužilo pregovore.

Navodno je za Mateija bilo zainteresirano više inozemnih klubova.

- Ne želim pričati o drugim klubovima, želim ići korak po korak s Rijekom, osvojiti naslov, možda zaigrati u Ligi prvaka. Odlučio sam doći zbog projekta i to je dobra prilika za mene.

O Rijeci je prije dolaska jako malo znao.

- Nisam pričao ni sa kime o Rijeci, niti sam čuo išta do sada. Kada sam saznao za interes, pogledao sam na internetu o gradu i klubu.

Motiv dolaska sigurno je i reprezentacija, dobrim igrama u Rijeci mogao bi osigurati mjesto na listi putnika za Euro u Francuskoj.

- Da, to je jedan od motiva, želim ući u reprezentaciju za Europsko prvenstvo gdje igramo prvu utakmicu protiv Francuske.

Trebao bi biti velika ofanzivna snaga Rijeke u ovoj sezoni.

- Mogu igrati u sredini iza napadača, ali najviše sam igrao lijevo.

Gledao sam Rijeku, vidio dobru igru, ekipa je dobra i ima snagu za osvojiti naslov.

Mediji su ga prozvali novim Hagijem.

- U Rumunjskoj se puno priča, a ja ne želim usporedbe, ja sam Matei.

O svojim kvalitetama nije želio pričati već je poručio da će navijači sve vidjeti na terenu. Zadnji Rumunj koji je bio u Rijeci je Dumitru Mitu i odmah je osvojio kup s Rijekom, oboje su ponikli u Steaui.

- Sjećam ga se kao dijete. Nadam se da ću kao i Mitu osvojiti trofej s Rijekom!

Mance nije htio špekulirati što će se dalje događati u prijelaznom roku koji u Hrvatskoj traje do 15. veljače. Obavjestio je kako je raskinut ugovor s Ventsislavom Hristovim, bugarskim napadačem dok se čekaju još nalazi oko bolesti Marka Vešovića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe