Obavijesti

Sport

Komentari 89

Rijeka zimski prvak: Napravila je više od Dinama i Hajduka...

Rijeka zimski prvak: Napravila je više od Dinama i Hajduka...
1

U LOV NA TITULU Rijeka je najbolje trgovala ove zime, odlično je i igrala, što se ne može reći za Dinamo. Hajduk je značajno oslabljen. Utrka će biti zanimljiva...

VIDEO

Godinama se proljetni dio HNL-a nije ovako iščekivao. Deset godina naslov prvaka slavi se samo na Jelačić placu, a ove sezone naslov mogu sanjati i splitska riva te pogotovo riječki Korzo.

Dinamo je i dalje favorit, ali “izazivači” su sve opasniji. Rijeka ima samo dva boda minusa, jedina je momčad bez poraza nakon 21 kola HNL-a. Matjaž Kek zadovoljno može trljati ruke nakon odrađenog prijelaznog roka. Stigli su Gavranović i Matei, vratio se Brezovec, a otišli su Radošević i problematični Sharbini.

Dobar je riječki posao u siječnju, a prijelazni rok traje sve do 15. veljače, pa bi na Rujevicu moglo sletjeti još poneko jako ime. Najveći će problem za Riječane biti raspored na početku proljetnog dijela sezone. 

Prvo kolo donosi Lokomotivu. Dobro, Zagrepčani su riječka “mušterija”, pa na Rujevici ne bi smjelo biti iznenađenja. No nakon toga Rijeku čeka paklenih deset dana i tri utakmice koje mogu odrediti tijek prvenstva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za dva tjedna Kekove trupe gostuju u Maksimiru protiv Dinama, zatim na Rujevicu u Jadranskom derbiju stiže Hajduk, a potom Riječani idu na uvijek teško gostovanje kod Splita.

- Neće nam biti lako, ali neće biti lako ni njima. Jasno da bi ove prve utakmice mogle puno toga odlučiti - rekao nam je Matjaž Kek, koji još ne želi govoriti o naslovu prvaka, ali je itekako svjestan prilike koju njegova momčad ima.

Utakmica istine za Rijeku bit će 21. veljače protiv Dinama u Maksimiru. Tad će se vidjeti jesu li Riječani spremni za osvajanje naslova prvaka.

Kek nakon priprema može biti zadovoljniji od Zorana Mamića. Dinamo je na pripremama u Španjolskoj dobio samo jednu utakmicu. Gubio je i od bugarskog drugoligaša, pa je alarm u Maksimiru upaljen.

Razlog za brigu su loši rezultati, no to nije jedino što može brinuti Zorana Mamića. Dinamo u proljetni dio prvenstva ulazi oslabljen. Naravno, nema više Arijana Ademija, a stvorili su se i novi problemi. 

Josip Pivarić je izgubljen do kraja sezone, pa će na njegovo mjesto Matel, koji nije bio dobar ni na prirodnoj, desnoj strani... Schildenfeld se tek vratio, Henriquez je daleko od lanjske forme, nema više Pinta, Stojanović se tek treba dokazati. Misterij je Marko Pjaca, muči ga gležanj lijeve noge, nije odigrao niti jednu utakmicu u Španjolskoj i neće biti spreman za početak proljetnog dijela.

Damir Burić je s Hajdukom dobro gurao u prvom dijelu sezone, ali nema više Caktaša, Milovića i Balića...

- Istina je, ostali smo bez nekih važnih igrača, ali u kadru imamo igrača koji će dobiti priliku - tješi se Burić.

“Bili” su doveli Veleza, Simića i Arteagu, svi su oni nepoznanice i jasno je da su Splićani bitno slabiji nego jesenas.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu