Obavijesti

Sport

Komentari 16

Romi tek remi s Feyenoordom, Everton i Napoli riješili prolaz

Romi tek remi s Feyenoordom, Everton i Napoli riješili prolaz
7

Nakon prvih utakmica 1/16 finala Europske lige od 19 sati, Everton i Napoli praktički su osigurali prolazak dalje. Roma je kod kuće odigrala tek 1-1 s Feyenoordom...

VIDEO

Faza na ispadanje Europske lige počela je odigravanjem osam utakmica šesnaestine finala u terminu u 19 sati, nakon kojih su neki dueli praktički već riješeni uoči uzvrata.

Poslije krvavog uvoda u okršaj Rome i Feyenoorda na Olimpicu u srijedu i četvrtak uoči utakmice, nizozemska momčad kući odlazi s vrijednim remijem uz gol u gostima. Završilo je 1-1. Gervinho je u 22. minuti atraktivno doveo talijansku momčad u vodstvo, a Kâzım Kâzım bacio je u delirij brojne Feyenoordove navijače golom u 55. minuti nakon odbijanca.

Iako je gotovo pola sata morao igrati s desetoricom zbog isključenja Johna Stonesa, Everton je kod Young Boysa u tom trenutku imao 4-1 i uspio je očuvati to vodstvo do kraja. Guillaume Hoarau doveo je Švicarce u vodstvo u desetoj minuti, a Englezi već do poluvremena okreću na 3-1 golovima Romela Lukakua i Seamusa Colemana, sve nakon proboja po lijevoj strani šesnaesterca.

Lukaku je upotpunio hat-trick golom iz kontre u 58. minuti za 4-1, nakon čega Stones radi faul za penal u 63. i dobiva crveni, a Hoarau propušta odličnu priliku vratiti Švicarce koliko-toliko u dvoboj.

Još je uvjerljiviji u gostima bio Napoli za koji ne može igrati Ivan Strinić jer je već ranije nastupao u ovom natjecanju ove sezone za Dnjipro. Talijani su kod Trabzonspora sve riješili nakon manje od pola sata igre golovima Henriquea, Higuaína i Gabbiadinija. Pet minuta prije kraja Dries Mertens nije iskoristio penal, ali je u nadoknadi ipak stigao četvrti gol u turskoj mreži. Zabio ga je Duvan Zapata, pa će uzvrat u Napulju biti samo formalnost.

Dnjipro Nikole Kalinića, za koji je povremeni hrvatski reprezentativac igrao u drugom poluvremenu, u Kijevu je pobijedio Olympiacos 2-0 blitz-kriegom u razmaku od 50. do 54. minute, kada su zabijali Jaba Kankava i Ruslan Rotan. Zenit je slavio u gostima kod PSV-a golom Hulka, baš kao i Club Brugge kod Aalborga 3-1. Torino je namučio Athletic Bilbao odigravši 2-2 u Italiji, a Wolfsburg bez ozlijeđenog Ivana Perišića kod kuće svladao Sporting 2-0 uz dva gola Basa Dosta.

Europska liga, 1/16 finala, prve utakmice

  • Young Boys - Everton 1-4
  • Torino - Athletic Bilbao 2-2
  • Wolfsburg - Sporting 2-0
  • Aalborg - Club Brugge 1-3
  • Dnjipro - Olympiacos 2-0
  • Trabzonspor - Napoli 0-4
  • Roma - Feyenoord 1-1
  • PSV - Zenit 0-1
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 16

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja