Obavijesti

Sport

Komentari 82

Salah utišao Torino: Fiorentina je srušila Juve nakon 7 godina

Salah utišao Torino: Fiorentina je srušila Juve nakon 7 godina
2

Fiorentina je pobijedila Juventus s 2-1 u Torinu u prvoj utakmici polufinala kupa. To je i prva pobjeda "Viola" u Torinu protiv Juventusa nakon 2. ožujka 2008. godine...

VIDEO

Fiorentina je napravila veliki korak prema finalu talijanskog nogometnog kupa. U prvoj polufinalnoj utakmici gosti su slavili u Torinu protiv Juventusa 2-1 na krilima sjajnog Egipćanina Mohameda Salaha koji je Juventusu zabio dva gola.

Bez pobjede od 2008.

Juventus je dočekao Fiorentinu sa zastrašujućom statistikom iz međusobnih susreta. Juve je neporažen u zadnjih 14 od 15 utakmica protiv "Viola", a Fiorentina je posljednji put u Torinu slavila 2. ožujka 2008. Bilo je 3-2 za goste kojima je Osvaldo u sudačkoj nadoknadi donio pobjedu.

Fiorentina je povela u Torinu u 11. minuti. Juventus je bolje ušao u utakmicu, ali gosti su slavili na drugoj strani. Mohamed Salah pretrčao je gotovo 50 metara i zabio u rašlje nemoćnog Storarija. 

Igrao se Allegri s rezervama... pa se malo zaigrao

Massimiliano Allegri na klupi je ostavio Buffona, Chiellinija, Teveza, Evru, Lichtsteinera... Sva petorica bila su u prvom sastavu u remiju protiv Rome u prvenstvu u prošloj utakmici. Milan Badelj igrao je od prve minuta za goste, odradio je vrlo dobar posao, a izašao je u 78. minuti utakmice.

Juve je izjednačio u 24. minuti susreta. Pepe je ubacio s desne strane, a Fernando Llorente naklonio se i glavom zabio za izjednačenje. Vidio je Allegri da je vrag odnio šalu pa je uveo Carlosa Teveza već u 37. minuti utakmice.

Ma kakav Cuadrado, imaju Salaha

Fiorentina je utišala tribine drugi put na utakmici. Akter je ponovno bio Mohamed Salah, Egipćanin iz Chelseaja na posudbi u Fiorentini. Salah se fino izborio za prostor ispred braniča Juventusa i lijevom nogom zabio za novo vodstvo gostiju.

Salahu je to bio šesti gol u zadnjih sedam utakmica za Fiorentinu. Usporedbe radi, Juan Cuadrado, koji je iz Fiorentine za 35 milijuna eura prešao u Chelsea, zabio je svoj prvi gol za Fiorentinu tek u 12. utakmici.

Juventus je pritiskao, ali Fiorentina se obranila. Prva njihova pobjeda u Torinu protiv Juventusa nakon sedam godina...

Poraz nakon 694 dana

Ovaj poraz je Juventusu prvi nakon utakmice u travnju 2014. godine protiv Bayerna. Tada je "Stara dama" posljednji put izgubila u Torinu. Od tada su prošla 694 dana.

Talijanski kup, polufinale, prva utakmica:

  • Juventus - Fiorentina 1-2 (Llorente 24 / Salah 11, 56)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'