Obavijesti

Sport

Komentari 66

Sammir: Nadam se nastupu u Makedoniji, vjerujem u pobjedu

Prezadovoljan sam angažmanom igrača. Očekujem da će ova utakmica biti teža i od one u Belgiji, rekao je Igor Štimac uoči kvalifikacijskog susreta u Makedoniji

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija održala je još jednu konferenciju za medije uoči kvalifikacijskog ogleda protiv Makedonije u Skoplju u petak. Ovoga puta u prvom planu bio je novopečeni reprezentativac Sammir, koji bi u Makedoniji mogao imati svoj debi.

- Zadovoljan sam i sretan. Suigrači su me super primili, no ne znam hoću li igrati u Makedoniji. Šef je tu, ali siguran sam u pobjedu. Nadam se nastupu. Nisam gledao prvu utakmicu s Makedonijom jer sam bio na putu, ali jesam protiv Belgije - rekao je Sammir, kojemu Eduardo nije davao nikakve posebne upute.

- Rekao mi je da se osjećam kao doma.

Riječ je preuzeo izbornik 'kockastih' Igor Štimac, koji je prokomentirao novog hrvatskog Brazilca.

- Pozivom se približio za sastavu u Makedoniji. Sammir načinom igre na treninzima pokazuje da opravdava što su ga dobro prihvatili. Ne mogu još reći kakvu ću mu ulogu dati u Makedoniji - izjavio je Štimac te se osvrnuo na rezultate priprema reprezentativaca.

- Prezadovoljan sam angažmanom igrača. Očekujem da će ova utakmica biti teža i od one u Belgiji. Imam neke brige o sastava.

Neizbježno pitanje je bilo o mladoj zvijezdi u usponu, 16-godišnjem Dinamovom napadaču Alenu Haliloviću, koji nije odlučio hoće li odabrati hrvatsku ili BiH reprezentaciju.

- Drago mi je što klub s njim planira budućnost, no moramo biti oprezni. Ako bude vrijedan, sigurno će dobiti poziv. Nemojmo pretjerivati i uspoređivati ga s Messijem jer puno ih se uspoređivalo s njim. Puno se pisalo o Haliloviću, a onda je igrao za juniore Dinama koji su izgubili 3-0 od Osijeka pa ajmo vidjeti tko igra i u Osijeku - rekao je Štimac te za kraj prokomentirao stanje Luke Modrića.

- Bolji je nego prije mjesec dana, ima nekoliko tjedana rada iza sebe, no ne sumnjam da će biti na visokoj razini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka