Obavijesti

Sport

Komentari 200

Sevilla nokautirala Barcelonu! Ovo su čekali više od 8 godina

Sevilla nokautirala Barcelonu! Ovo su čekali više od 8 godina
7

Sevilla je na Sanchez Pizjuanu pobijedila Barcu 2-1. Sevilla je nakon 17 utakmica protiv Barcelone u ligi konačno slavila. Rakitić je odigrao svih 90 minuta u porazu

VIDEO

Ronaldinho je igrao za Barcelonu, kao i Ludovik Giuly, Frank Rijkaard je bio trener, a Dani Alves je bio u Sevilli. To je bilo 2007. godine. Tada je posljednji put Sevilla dobila Barcelonu u Primeri, a baš je Alves zabio za domaće. Nakon više od osam i pol godina i 17 utakmica u ligi u kojima Sevilla nije dobila Barcelonu, taj je niz završio.

Sevilla je u sedmom kolu pobijedila Barcu na Sanchez Pizjuanu 2-1 golovima Krohn-Dehlija i Iborre. Neymar je vratio nadu Barceloni iz penala, ali Sevilla je izdržala opsadu svog gola i slavi veliku pobjedu. Ivan Rakitić odigrao je cijelu utakmicu.

Šeće po crti, ali neće unutra

Neymar je otvorio utakmicu dobrom šansom, a u 13. minuti izbacio je dvojicu igrača Seville i namjestio zicer Luisu Suarezu. Urugvajac je loše reagirao.

U 23. minuti lopta se šetala po gol-crti Seville. Neymar je izveo slobodnjak i pogodio je stativu. Lopta se od stative odbila u golmana pa natrag u stativu. Pique nije stigao ugurati je u gol. Pravo je čudo kako se ovdje Sevilla izvukla.

VIDEO

Suarez je pred kraj prvog dijela pogodio prečku. Sevilla je čekala na kontre i u par navrata je napravila probleme Barceloni, no Katalonci su imali daleko bolje šanse.

Stigla je kazna za promašaje

Sevilla je povela u 52. minuti utakmice. Očekivano. Nakon svih onih promašaja Barcelone, negdje se moralo okrenuti. Gameiro je prošao kao brzi vlak po desnoj strani, Mathieu nije vidio ni njegov broj tablice, a na povratnu loptu sjajno je reagirao Krohn-Dehli za vodstvo Seville.

Stvari su izgledale sjajno za Sevillu u 58. minuti. Sanchez Pizjuan je "proključao". Luis Enrique zamišljeno je sjedio na stolici, a igrači Seville s 39.000 navijača slavili su 2-0 vodstvo. Krohn-Dehli se nakon gola prebacio u asistente, a za 2-0 zabio je Iborra .

Barcelona je žestoko krenula u napad, ali briljirao je Sergio Rico. Obranio je dvije čudesne lopte Neymaru. Luis Enrique izvadio je Mathieua i krenuo na sve ili ništa.

Barcelona je tračak nade dobila u 73. minuti utakmice nakon što je sudac pokazao na bijelu točku. Tremoulinasa je lopta pogodila u ruku i Neymar je s bijele točke vratio Barcelonu u igru.

Katalonci su pritisnuli, a u 79. minuti stativa je spasila Sevillu. Sandro je s pet metara na povratnu loptu Luisa Suareza pogodio okvir gola! Izdržala je Sevilla do kraja za veliku pobjedu protiv Barcelone.

Enrique se čudi: Kako nam lopta neće u gol...

Pomalo mi je nevjerojatno da smo zabili samo jedan gol. Kaznili su nas u 10 minuta. Obje su momčadi imale šanse i moramo čestitati Sevilli, rekao je Luis Enrique .

Suarez, Neymar i Sandro su pogodili okvir gola.

- Zasad nemamo sreće. Stvaramo šanse, ali lopta ne želi u gol. No to će se promijeniti - uvjeren je trener Barce .

Primera, 7. kolo:

  • Sevilla - Barcelona 2-1 (Krohn-Dehli 52, Iborra 58 / Neymar 74 p)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 200
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao