Obavijesti

Sport

Komentari 46

Šibenik će se žaliti: Više nema pregovora, očekujemo uplatu

Šibenik će se žaliti: Više nema pregovora, očekujemo uplatu
1

Kako će se sada osjećati Varteks i Karlovac, kad je Hajduku napravljen ustupak protivno propisima, pitaju se u Šibeniku nakon što je Hajduku skinuta suspenzija

VIDEO

U Šibeniku vladaju nevjerica i šok zbog odgode suspenzije Hajduku zbog neplaćanja duga oko 4,5 milijuna kuna Šibeniku za transfer Ante Rukavine u Grčku. Predsjednik i direktor HNK Šibenika Goran Pauk i Marko Karađole s konferencije za novinare iskazali su svoje ogorčenje i najavili pravnu borbu za osporavanje ove odluke Disciplinske komisije HNS-a, od koje očekuju da će na koncu rezultirati da se Hajduku poništi prva dva kola prvenstva i da Šibenik konačno dobije svoj novac. Žalit će se Disciplinskoj komisiji, HNS-u, a i Uefi.

- Više nema pregovora o visini iznosa i načinu plaćanja. Mi od Hajduka sada samo očekujemo uplatu - rekao je Karađole.

- Očekujemo da HNS reagira. Iz ovog dokumenta imamo pasus koji kaže kako 'iz navedenog proizlazi da je Hajduk voljan postupiti i isplatiti obvezu. Kako su i na koji način utvrdili volju Hajduka da plati? Kojim sistemom? I mi smo imali volju da platimo sve obveze prema našim igračima, ali došle su presude - dodao je Pauk.

On naglašava kako Šibenik za uplatu Hajduku nije dostavio nikakav of shore račun, već račune odvjetnika ovjerene kod javnog bilježnika.

- Ako je bilo nešto sporno s računom, a postojala je volja, trebali su novac deponirati na nekakav sudski depozit - rekao je Pauk.

Za Šibenčane je više nego indikativno vrijeme kada je dostavljena odluka komisije. Tvrde da su svi pregovori s Hajdukom, a pregovarali su ne o iznosima i načinu plaćanja, već su tražili povlaćenje svih međusobnih tužbi, stali u petak navečer. Hajdukovi igrači su već otputovali, a zatim je stigla odluka, i to u 15.45 sati kada se više ništa nije moglo učiniti.

- Kad su pregovori u petak navečer stali postalo nam je jasno da nešto sprema, nešto na štetu malog kluba koji ne pripada kategoriji, kako netko procjenjuje, Hajduka i donesna je nakaradna odluka - ogorčen je Karađole.

Nisu uspjeli ništa saznati o tome kada je i kako Discilinska komisija donijela odluku, ali Karađole tvrdi da mu je jedan od funkcionera HNS-a rekao da ju je donio sam predsjednik komisije Dolički. Šibenčani smatraju da postoje snažne indicije da je Hajduk imao informaciju o odluci već u petak navečer.

- Nismo bili protiv toga da Hajduk zaigra, ali i mi živimo u teškim trenucima gospodarske krize. Da bi podmirili svoje obveze prema igračima prema odluci arbitražnog suda neophodno nam je da se slučaj Hajduka riješi - rekao je Karađole.

- Kako će se sada osjećati Varteks, Karlovac, kad je Hajduku napravljen ustupak protivno svim propisima? - pita se Pauk. 

Ako se misli i dalje ovako raditi, predlaže HNSu da onda napravili ligu sa samo jednim ili dva kluba, a da svi ostali gledaju kako igraju i uživaju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja