Obavijesti

Sport

Komentari 27

Šibenik dobio i treću zaredom, već se gleda prema prvoj ligi...

Šibenik dobio i treću zaredom, već se gleda prema prvoj ligi...
8

Šibenčani su u trećem kolu drugoligaškog natjecanja pobijedili Goricu 3-0 u gostima i imaju svih devet bodova na kontu. Cilj je povratak u 1. ligu, iz koje su ispali 2012.

VIDEO

Prije 15 mjeseci nogometaši Šibenika "torpedirani" su u treću ligu zbog dugova, dugogodišnji prvoligaš dotaknuo je dno i - krenuo natrag. Prošle sezone Šibenčani su projurili kroz treću ligu, riješili se utakmica protiv Zmaja, Primorca, Vala ili Mosora pa došli u drugu ligu.

Ambicije se ni u njoj nisu promijenile, želja je ponovno prvo mjesto i, logično, prva liga. U njoj je Šibenik dugo, dugo bio kao doma, u nju se želi što prije i vratiti. Ako je suditi po prve tri utakmice ove sezone, ima prilično jake argumente za optimizam.

U petak poslijepodne Šibenčani su gostovali u Velikoj Gorici i lakoćom slavili 3-0. Bila im je to već treća pobjeda u tri kola, nakon gostujuće kod Cibalije i domaće protiv Dinama II, stigla je i treća u nizu, najuvjerljivija dosad. Ukupna gol-razlika Šibenika je 7-1 pa se u drugoligaškim krugovima već priča kako će bilo tko teško parirati narančastima iz Krešimirova grada.

Već prošle sezone Šibenik je imao pristojnu momčad, prejaku za treću ligu, a ovog ljeta doveo je nekoliko pojačanja i, što se pokazuje ključnim, uspostavio suradnju s Rijekom, koja je posudila Šibeniku trojicu igrača. Tako su danas glavne uzdanice Šibenika dvojica Nigerijaca, veznjak Aliyu Mohammed Okechukwu (20) i napadač Solomon Theophilus (19). Obojica su zabili po jedan gol Gorici, treći je dodao Josip Maleš, ali nigerijski dvojac definitivno u ovom rangu radi razliku.

Trener Mirko Labrović, dijete sinjskog Junaka, u njima ima dodatnu kvalitetu, vidjelo se to i u ovom susretu. Treći riječko-šibenski Nigerijac je rezervni golman Nwolokor David Samuel (19), koji čuva leđa kapetanu, iskusnom Hrvoju Slavici.

U sljedećem kolu Šibenik dočekuje Imotski, trebao bi to biti još jedan "zicer" i još jedan korak prema prvoj ligi. Rana je faza sezone, praktički nije prošlo ni zagrijavanje, ali jako se dobro vidi što Šibenik želi. Klub kroz koji su prošli Slaven Bilić, Dean Računica, Ivica Križanac, Nikola Kalinić, Ante Rukavina, Gordon Schildenfeld, Arijan Ademi i mnoga druga poznata imena ispao je iz prve lige u proljeće 2012., prolazio teške dane, ali sve će se to zaboraviti ako od jeseni 2016. umjesto Zmaja, Primorca, Vala ili Mosora na Šubićevac počnu opet dolaziti Dinamo, Hajduk, Rijeka, Osijek...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao