Obavijesti

Sport

Komentari 974

Šimunić Josipoviću: Zašto ne reagirate na vrijeđanje Hrvata?

Šimunić Josipoviću: Zašto ne reagirate na vrijeđanje Hrvata?
6

Hoćete li reagirati na skandiranje srpskih navijača na utakmici Srbija-Albanija "Ubij Hrvata da šiptar nema brata"? - stoji u pismu bivšeg reprezentativca predsjedniku

VIDEO

Odlaskom na utakmicu na kojoj postoji visoki rizik od nacionalizma, rasizma i izgreda, predsjednik šalje krivu poruku. Silno volim i cijenim našu nogometnu reprezentaciju i sretan sam kad pobijedi. Isto je i s odlaskom na utakmice u organizaciji onih sportskih organizacija u kojima nisu transparentni procesi upravljanja i financiranja. Vrlo rado ću doći na utakmicu kada gospodin Šuker i nogometni savez ispune ono što su mi obećali. Dakle, kad srede stanje u organizaciji i da svima koji dođu na stadion bude ugodno, rekao je predsjednik RH Ivo Josipović nakon što se predsjednik HNS-a Davor Šuker požalio kako čelni ljudi države ne dolaze na utakmice hrvatske reprezentacije. 

Izjava hrvatskog predsjednika natjerala je i bivšeg hrvatskog reprezentativca, a sadašnjeg igrača Dinama, Josipa Šimunića, da odgovori ponekim protupitanjem. Pismo Šimunića predsjedniku Josipoviću objavljeno je na Facebook stranici 'Potpora Josipu Šimuniću' koju prati preko 160.000 ljudi, a mi ga prenosimo u cijelosti:

- Zašto je vama predsjedniče Republike Hrvatske neugodno doći na stadion? 

Je li to zbog domoljubnih pozdrava "U boj, u boj" i "Za dom" ili vam je neugodno zbog paljenja hrvatske zastave u prisustvu, sad već bivšeg, ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića? 

Je li i on slao krivu poruku svojim dolaskom na utakmicu Srbija-Hrvatska u Beogradu 6.9.2013.?

Zašto se Vi predsjedniče Republike Hrvatske konkretnije niste pozabavili izgredima poput već navedenog paljenja hrvatske zastave u Beogradu na stadionu "Marakana" i vrijeđanja hrvatskih igrača i navijača uvredljivim transparentima i povicima?

Zašto niste reagirali o incidentima u Vukovaru za vrijeme europskog košarkaškog prvenstva za juniore u Vukovaru, ni o incidentu kada je vođa "vukovarskih Grobara", ali i djelatnik vukovarske policije išarao autobus GNK Dinama u kojemu je momčad došla na memorijalni nogometni turnir u spomen na generala Blagu Zadru? 

Hoćete li reagirati na skandiranje srpskih navijača na utakmici Srbija-Albanija "Ubij Hrvata da šiptar nema brata"? - stoji u pismu ispod kojeg se skupio veliki broj odobravajućih komentara. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 974
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve