Obavijesti

Sport

Komentari 33

"Skupina smrti": Dva favorita za naslov i autsajder Danska

"Skupina smrti": Dva favorita za naslov i autsajder Danska
4

Na svakom velikom natjecanju postoji 'skupina smrti'. Na ovom Euru to je grupa B u kojoj nastupaju dva od tri favorita, Njemačka i Nizozemska te Portugal i Danska

VIDEO

Mario Gomez, Robin van Persie, Cristiano Ronaldo... To su samo neka imena koja nude spektakl u skupini B. Na svakom velikom natjecanju postoji 'skupina smrti'. Na ovom Euru to je ova u kojoj nastupaju dva od tri favorita za naslov, Njemačka i Nizozemska te Portugal i Danska. 

Njemačka (vrijednost: 459 milijuna eura)

Na prošlom Euru 'elf' je došao do finala, a sada žele korak dalje, na sam vrh. Igraju možda i najmoderniji nogomet na svijetu. U svakom slučaju uz Španjolsku su najveći favorit natjecanja.

Bayernovom 'petercu', Gomezu, Schweinsteigeru, Mülleru, Lahmu i Neueru dodajte Özila i Götzea, dobili ste osovinu Njemačke koja se neće mijenjati. 

U kvalifikacijama su bili savršeni. U skupini s Turskom, Belgijom, Austrijom, Azerbajdžanom i Kazahstanom pobijedili su svih 10 utakmica.

Nizozemska (vrijednost: 320 milijuna eura)

Kad se ističu favoriti, 'oranje' je u drugom redu, odmah do Nijemaca i Španjolske. Finalisti posljednjeg SP-a su u kvalifikacijama imali devet pobjeda, a kad su osigurali Euro, opustili su se pa izgubili od Švedske u posljednjem kolu. 

Robin van Persie je u Arsenalu imao fantastičnu osobnu sezonu. Bio je najbolji strijelac Premiershipa i u formi je života. Huntelaar je pak bio najbolji strijelac Bundeslige i za napad se Nizozemci ne moraju brinuti. Ni vezni red nije lošiji. Sneijder, Robben, Vaart i De Jong garancija su posjeda lopte i stvaranja prilika. Obrana im je nešto slabiji dio momčadi, ali gotovo uvijek mogu zabiti više nego što mogu primiti.

Portugal (vrijednost: 371 milijun eura)

Ako imate Cristiana Ronalda, onda je sve moguće. Najbolji igrač Eura, bez sumnje, bit će silno motiviran da svoju reprezentaciju odvede dalje od četvrtfinala Eura u kojem su zastali prije četiri godine.

Podrška će mu biti Unitedov Nani, Chelseajev Meireles, te Realov dvojac Pepe i Coentrao. Problem je što nemaju dobrog klasičnog napadača, ali to je njihova boljka već godinama, a niti vratar nije vrhunski. 

Na Euro su se provukli zahvaljujući gol razlici. Danska je bila prva, a oni drugi s jednakim brojem bodova kao Norveška. U dodatnim kvalifikacijama su prošli BIH.

Danska (vrijednost: 90 milijun eura)

Da ih je ždrijeb smjestio u bilo koju drugu skupinu, Danci bi tražili prolaz. Ovako se samo mogu nadati da će nekome otkinuti pokoji bod.

Kao što smo spomenuli, bili su sjajni u kvalifikacijama, prvi u skupini uz jedan poraz i samo šest primljenih golova. 

Imaju jednog izvanserijskog igrača, pravu 'desetku'. Christian Eriksen (20) igra u Ajaxu, ali već je na meti najboljih europskih klubova. Liverpoolov Agger drži obranu.

Prognoza:

Kao što predviđaju i kladionice, dalje će ipak Njemačka i Nizozemska. 'Elf' je najkvalitetnija reprezentacija, a Nizozemcima naginjemo obzirom da su Portugalci skloniji kiksu i nemaju klasičnog napadača najviše klase.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao