Obavijesti

Sport

Komentari 44

Slučaj Hajduk: Rožić u zatvor 10 mjeseci, Buljan oslobođen

Slučaj Hajduk: Rožić u zatvor 10 mjeseci, Buljan oslobođen
1

Ivan Buljan bio je optužen samo po jednoj točki optužnice te je oslobođen, a Vedran Rožić osuđen je nepravomoćno na 10 mjeseci zatvora zbog dva kaznena djela

VIDEO

Županijski sud u Splitu nepravomoćno je osudio bivšeg direktora Hajduka Vedrana Rožića na 10 mjeseci zatvora za dva djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju. Rožić mora u državni proračun u roku 15 dana od pravomoćnosti presude uplatiti i 365.000 eura.

Rožiću je izrečena djelomična uvjetna kazna. Tako je dobio deset mjeseci zatvora, a ostatak od godinu dana neće odslužiti ako u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo.

Rožić je osuđen i za pozajmicu od 250.000 kuna dvjema privatnim firmama. Novac nije vraćen, a Rožić je zajedno s pokojnim Bartulom Kalebom, financijskim direktorom kluba, izdao potvrdu da su obaveze podmirene.

- Sve je čisto kao suza - rekao je sudac Vlado Živaljić koji je za ostala djela oslobodio Rožića, ali i bivšeg sportskog direktora Hajduka Ivana Buljana koji je optužen da u deviznu blagajnu nije položio sedam milijuna kuna sa računa iz Austrije. Novac je dignut u BAWAG banci u Klagenfurtu, ali nije položen u deviznu blagajnu kluba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Rožić je oslobođen optužbe za 30 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza na dohodak. Sudac je konstatirao da Hajduk nije morao platiti taj porez, već igrači koji su bili u statusu slobodne djelatnosti.

Državnom odvjetništvu nije prošla ni inkriminacija za korištenje sredstava iz crne devizne blagajne kluba, za što je također bio optužen Rožić. Teretili su ga za 2,3 milijuna.

Buljan je rekao kako je očekivao ovakvu presudu, a Rožić da će se žaliti te da je u klubu ostalo milijun DEM više nego što je trebalo, a ne manje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu