Obavijesti

Sport

Komentari 105

Snimka otkriva: Prva baklja doletjela je s bugarske tribine

Snimka otkriva: Prva baklja doletjela je s bugarske tribine
2

Bugarska policija očito nije dovoljno ozbiljno shvatila gostovanje hrvatskih navijača u Sofiji. Bugarski i hrvatski navijači 'častili' su se brojnim uvredama, ali i bakljama...

VIDEO

Osim hrvatske pobjede protiv Bugarske, u Sofiji je svima koji su gledali kvalifikacijsku utakmicu za oko zapelo i divljanje navijača na tribinama stadiona Vasil Levski.

Bugarski i hrvatski navijači od samog su se početka utakmice 'častili' brojnim uvredama, no u 24. minuti digli su to na jednu višu razinu. Utakmica je prekinuta, a kamere su se okrenule prema tribinama. A tamo smo imali što vidjeti. S jedne tribine na drugu letjele su baklje, a ratoborne navijače morali su smirivati i igrači obaju momčadi.

No snimka jednog od hrvatskih navijača objavljena na YouTubeu otkriva kako je prva baklja doletjela s tribine na kojoj su bili smješteni bugarski navijači. Malobrojniji hrvatski navijači odgovorili su istom mjerom i sve se u sekundi pretvorilo u kanonadu s obje strane. Iako snimka naše navijače donekle oslobađa krivnje, činjenica je kako bugarska policija očito nije dobro obavila svoj posao.

- Takve stvari se događaju u cijelom svijetu, za pet minuta utakmica se nastavila. Pa nije ovo kazalište ili kino, ovo je utakmica. Volim temperamentnu publiku poput ove - rekao je izbornik Bugarske Penev.

Nevjerojatna je količina arsenala kojeg su navijači uspjeli unijeti na tribine, a policiji očito nisu bila dovoljna ni upozorenja s prijašnjih međusobnih utakmica. Prvi takav sukob zbio se još 2003. u Zagrebu, nastavilo se dvije godine kasnije u Bugarskoj, a i navijači Dinama imali su bliske susrete za vrijeme gostovanja kod Ludogoreca.

Sinoć baklje nisu letjele na teren, a nakon što su huligani ispucali svoj arsenal, utakmica je nastavljena. Nadajmo se samo da se slične scene neće ponoviti na uzvratnoj utakmici u Hrvatskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!
KAO MLADIĆ

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!

Nakon kornera koji je rezultirao kontrom Bavaraca, čudesni je trk potegnuo Luka Modrić jer je to bila velika šansa gostiju za odlazak na 2-0 i praktički završetak utakmice. Ali, sve je spasio kapetan 'vatrenih'
U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)
TRAGEDIJA

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)

Prerani odlazak našeg dragog Luke šokirao nas je sve toliko da još uvijek ne možemo vjerovati da se to dogodilo, napisali su iz kluba poginulog