Obavijesti

Sport

Komentari 148

Šok! Bivši golman Dinama Ivan Turina preminuo u 33. godini

Šok! Bivši golman Dinama Ivan Turina preminuo u 33. godini
12

Bivši golman Dinama Ivan Turina iznenada je preminuo u 33. godini života. Njegovo beživotno tijelo pronađeno je u stanu u Stockholmu, u kojem je od 2010. godine igrao za AIK...

VIDEO

Hrvatski nogomet potresla je velika tragedija u četvrtak ujutro kada je iznenada u 33. godini života preminuo golman Ivan Turina. 

Bivši golman Dinama i mlade reprezentacije Hrvatske pronađen je mrtav u svojem stanu u Stockoholmu gdje je igrao za švedskog prvoligaša AIK, piše švedski portal Aftonbladet.

Policija je objavila da je njegovo beživotno tijelo pronašla nešto prije 7.30 u četvrtak, a u stan su došli na dojavu Ivanovih susjeda.

- Mogu potvrditi da je Turina mrtav - rekao je šef stockholmske policije Patrick Nuss te dodao da sumnjaju na prirodan uzrok smrti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prema izvješću Turina je preminuo u snu, a iza sebe je ostavio trudnu suprugu i dvije kćeri blizanke. Turininu obitelj odmah po tragediji posjetio je predsjednik AIK-a John Segui, koji im je izrazio sućut.

- Srce Ivana Turine je noćas (sa srijede na četvrtak) prestalo kucati. Doktori nisu mogli napraviti ništa po svom dolasku oko 7.30 ujutro. Ovo je jednostavno grozno - rekao je sportski direktor AIK-a Bjorn Wesström.

Od Dinama do AIK-a

Turina je karijeru započeo u zagrebačkom Dinamu u kojem je igrao od 1998. do 2007. godine, a u tom vremenu je bio na posudbama u Croatiji Sesvete, Kamen Ingradu i Osijeku. Za internacionalnu karijeru odlučio se 2007. kad je potpisao za grčku Skodu Xanthi u kojoj je proveo sezonu, a nakon toga je prešao u poljski Lech Poznanj u kojem je također odigrao jednu sezonu. Na kratko se vratio u Dinamo 2010. godine, ali nije dobio pravu priliku nakon čega je potpisao ugovor s AIK-om iz Stockholma u kojem je igrao do smrti, tri godine.

AIK, koji je 2010. godine proživljavao krizu, je u potrazi za golmanom izabrao Turinu, koji je u kratko vrijeme postao miljenik navijača. Osvojio ih je požrtvovnošću i sjajnim obranama te je uvijek bio prvi izbor za golmana te jedan od najboljih u švedskoj Premier ligi.

Uz deset nastupa za mlade hrvatske selekcije (U-17, U-19 i U-20), Turina je jednom nastupio i za hrvatsku A reprezentaciju u prijateljskoj utakmici protiv Hong Konga.

U veljači potpisao trogodišnji ugovor

Da ništa ne sluti na loše zdravstveno stanje govori i Turinin potpis na novi trogodišnji ugovor u veljači čime je postao jedan od najbolje plaćenih igrača u AIK-u.

- Naravno da sam sretan. Uvijek sam govorio da želim ostati ovdje kao i moja obitelj, koja također želi biti u Stockholmu - rekao je Turina prije par mjeseci pri potpisivanju ugovora.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 148
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram