Obavijesti

Sport

Komentari 751

Soudani golom u 95. Dinamu donio pobjedu i vrh ljestvice!

Soudani golom u 95. Dinamu donio pobjedu i vrh ljestvice!
23

Sve je u maglovitom derbiju Dinama i Hajduka mirisalo na remi, a onda je Soudani na početku pete minute sučeve nadoknade iz gužve zabio za pobjedu "modrih" 2-1

VIDEO

Hajduk ni nakon sedam godina nije uspio pobijediti na Maksimiru u najvećem hrvatskom derbiju, ali u finišu je ostao i bez boda. Dinamo je na maglovitom Maksimiru pobijedio 2-1.

Igrala se peta minuta sudačke nadoknade kad je Pinto izveo aut s desne strane, Fernandes dao Ćoriću koji je promašio škarice, a loptu na drugoj stativi dočekao Soudani i udarcem pod "rašlje" donio Dinamu prvu pobjedu u derbijma ove sezone.

"Za tebe, moj oče", pisalo je na Alžirčevoj podmajici nakon što je skinuo dres i zbog toga dobio žuti karton. Ali kao da će mu to biti važno. Vratio je Dinamo na prvo mjesto HNL-a s jednakim brojem bodova kao i Rijeka, ali boljom gol-razlikom.

Promrzli gledatelji nisu dugo trebali čekati na gol na maglovitom Maksimiru. Već u petoj minuti Fernandes je u dvoboju s Juranovićem izborio korner na lijevoj strani, a nakon ubačaja Machada upisao se u strijelce. Skočio je na drugoj stativi i kaznio lošu reakciju Hajdukove obrane za 1-0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Samo desetak minuta poslije vratio se Hajduk u utakmicu. Baš kao i u srpanjskom ogledu, zabio je Mijo Caktaš, i to iz slične akcije kao i tada. Vlašić je dao Sušiću koji vraća do Caktaša, a Mijo preciznim udarcem uz samu stativu izjednačuje rezultat.

Umirila se igra nakon tog gola, izrazite šanse ni na jednoj strani nije bilo sve do sudačke nadoknade prvog dijela, kad je baš strijelac Caktaš dobio loptu od Vlašića negdje oko bijele točke, ali promašio je cijeli gol. Hajduk je počeo igrati sve aktivnije i bolje, što je nastavio i u drugom poluvremenu pred 10.328 gledatelja.

U 58. minuti pucali su Bencun, potom i Sušić kojem je udarac obranio Eduardo i najavio fantastično izdanje u drugom poluvremenu. Skidao je Portugalac i pokušaj Bencuna u 69. minuti, a Dinamo je umalo dobio penal u sljedećem napadu, nakon što je Milović srušio Ćorića, ali pomoćnik Pejin ipak je opravdano označio zaleđe.

Sama završnica značila je za oba trenera da sve karte bace u napad. Soudani je u 74. minuti pucao s ruba šesnaesterca, Kalinić mu je obranio, a samo dvije minute poslije Vlašić ima ogromnu šansu nakon proigravanja Sušića, ali i to brani Eduardo.

Kad je počela teći 90. minuta, Hajduk se našao u problemima jer je Jefferson dobio žuti karton, već šesti na utakmici za svoju momčad. Iako je Burić pokušao potrošiti vrijeme izmjenama, nije se spasio u 95. minuti. Soudani je neobranjivim udarcem od prečku donio "modrima" veliko slavlje.

Split i Lokomotiva remizirali

U drugom splitsko-zagrebačkom okršaju dana Split i Lokomotiva odigrali su u Parku mladeži 1-1. Eros Grezda doveo je lokose u vodstvo već u prvoj minuti. Jerko Leko promašio je penal za goste u 39., što je mogao biti presudan trenutak utakmice. U nastavku je Antonio Mršić, baš iz penala, izjednačio (65. minuta), a pet minuta poslije Miloš Vidović dobio je crveni karton nakon vrlo ružnog starta.

MAXtv Prva liga, 19. kolo:

  • Dinamo - Hajduk 2-1 (Fernandes 5', Soudani 90+5' / Caktaš 16')
  • Split - Lokomotiva 1-1 (Mršić 65' (pen.) / Grezda 1')
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 751
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov