Obavijesti

Sport

Komentari 29

Špaco: Švabo Burić je kao Ivić i ja bivši igrač Splita u Hajduku

Špaco: Švabo Burić je kao Ivić i ja bivši igrač Splita u Hajduku
1

ŠOLTA, NA TEREN Damir Burić je u Njemačkoj naučio sjediti na tribini i gledati trening, ali to će kod ovih naših malo teže proći, rekao je Stanko Poklepović...

VIDEO

S ponistre Stanko Poklepović ne gleda Šoltu nego Zorana Vulića. Pogled iz njegova stana puca na Park mladeži, ali legenda Splita i Hajduka, koji danas igraju gradski derbi (21 sat), prati i što rade “bijeli”.

- Sviđa mi se kako Hajduk zasad izgleda. Momčad je više-manje posložena, a pojačanja, Ohandza i Jefferson, čine mi se jako dobra - kaže Poklepović, drugi bivši igrač Splita u povijesti koji je sjedio na klupi Hajduka.

- Da, ja sam drugi, a Damir Burić je treći igrač Splita na klupi Hajduka. Prvi je bio Tomislav Ivić. Nadam se da će i Burić napraviti dobar rezultat na Poljudu - kaže Špaco.

Uživa u svojoj ljetnoj bazi, u Milni na otoku Braču, ali prije nego što se otisnuo prema otoku, otišao je pogledati što i kako radi Burić.

- On ima taj njemački štih i navike, vidio sam da promatra s tribina momčad kako vježba. Tako je navikao u Njemačkoj, no meni se čini da je za naš mentalitet, za naše igrače, bolje da je uz njih na terenu, da odmah intervenira i upravlja vježbanjem, da ih stalno potiče i hrabri - savjetuje Poklepović.

Uoči sraza svojih dvaju bivših klubova ne usuđuje se upuštati u prognoze.

- U ovim prvim utakmicama obje momčadi su pokazale određenu nesigurnost i zato mi je pobjednika teško predvidjeti, ali Hajduk igra kući, što je za ‘bile’ uvijek velika prednost - kaže Špaco, koji je na Braču odgledao i euroutakmice naših klubova.

- Hajduk sigurno prolazi, Dinamo se može provući, a Lokomotiva i Rijeka sigurno ne - procijenio je Poklepović i nastavio:

- Ne slažem se s onima koji tvrde da je Zoran Mamić nedostajao Dinamu. Slušao sam Krznara nekoliko puta, oduševio me razmišljanjem i izlaganjem na temu ‘kako do gola nakon otimanja lopte protivniku’. On je dobar trener, zna svoj posao, a Zoran je ispred njega prije svega zbog prezimena.

Naše momčadi su, kaže, talentirane, ali zna Špaco i što im nedostaje:

- Koncentracije, preformacije i ritma! Zato često nisu konkurentni.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 29

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović