Obavijesti

Sport

Komentari 29

Španjolski savez odbio žalbu Reala, ostaje još jedna šansa

Španjolski savez odbio žalbu Reala, ostaje još jedna šansa
1

Žalba Real Madrida na izbacivanje iz Kupa kralja zbog nastupa suspendiranog igrača Denisa Čeriševa nije prošla pa "kraljevima" ostaje još samo sportski sud TAD

VIDEO

Odbor za natjecanja Španjolskog nogometnog saveza u četvrtak je odbio žalbu Real Madrida i time potvrdio njegovo izbacivanje iz Kupa kralja zbog nastupa napadača Denisa Čeriševa koji zbog skupljenih žutih kartona nije imao pravo nastupa u utakmici 1/16 finala protiv trećeligaša Cádiza 2. prosinca.

Real će se sada žaliti Administrativnom sportskom sudu (TAD), vezanom uz Španjolski sportski odbor (CSD), a ne nogometni savez, koji se sastaje petkom i ponekad subotom. Na tom sudu prebiva posljednja nada "kraljevskog" kluba koji tvrdi da je nepravedno oštećen jer Čerišev nije osobno bio obaviješten o zabrani igranja.

Ruski 24-godišnji napadač je lani u dresu Villarreala skupio tri žuta kartona u španjolskom kupu, a ljetos ga je Real vratio s posudbe te poslao na terenu u utakmici koju je morao propustiti. On je, međutim, u trećoj minuti zabio prvi gol u pobjedi nad Cádizom, a teren je napustio na početku drugog dijela kada se pročula vijest da ne smije igrati.

Odbor za natjecanje, kojim predsjeda sudac Francisco Rubio, kaznio je madridsku momčad 4. prosinca izbacivanjem iz kupa te plaćanjem iznosa od 6.000 eura. Pritom je odbio argument na kojeg se poziva klub hrvatskih reprezentativaca Luke Modrića i Matea Kovačića.

Uzvratna utakmica s Cádizom trebala se igrati za šest dana, 16. prosinca u 21 sat, a Real Madrid i dalje prodaje ulaznice unatoč presudi prema kojoj se ona neće igrati. U srijedu je poznati španjolski operni pjevač Plácido Domingo, inače član i veliki navijač Real Madrida, poručio da kup bez madridske momčadi neće biti isti.

- Kupu kralja potreban je Real Madrid. Potreban je i ostalim momčadima koje bi igrale protiv njega i tako financijski dobro prošle - rekao je 74-godišnji Domingo na stadionu Santiago Bernabéu gdje će iduće ljeto održati koncert u organizaciji madridskog kluba.

U četvrtak je, pak, objavljena i druga loša vijest za momčad sa sjevera Madrida. Francuski nogometni savez privremeno je suspendirao napadača Karima Benzemu koji je pod istragom francuskog tužiteljstva u slučaju ucjene njegovog reprezentativnog suigrača Mathieua Valbuene od kojega je zatražen novac u zamjenu za neobjavljivanje snimke seksa. Time mu prijeti izostanak s Europskog prvenstva u Francuskoj iduće ljeto.

"Real Madrid žali i poštuje odluku Francuskog nogometnog saveza te još jednom ponavlja svoju podršku i povjerenje Karimu Benzemi", stoji u e-mailu Real Madrida poslanom Hini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 29

VIDEO

Hrgović nakon poraza: 'Ovako se ne mogu povući. Još jednom ću na put prema svjetskoj tituli'
VRATIO SE U ZAGREB

Hrgović nakon poraza: 'Ovako se ne mogu povući. Još jednom ću na put prema svjetskoj tituli'

I dalje mislim da sam izgubio od lošijeg borca. Nisam izgubio prekidom, već zbog puknute arkade. U trenutku prekida vodio sam 4-3 u rundama. Kako se osjećam, najradije više nikad ne bih boksao, objasnio je Hrgović

Hrgović razmišljao i da otkaže borbu, a borio se bolestan jer je putovao kući vidjeti kćkericu?!
ZATO JE BIO ISCRPLJEN!

Hrgović razmišljao i da otkaže borbu, a borio se bolestan jer je putovao kući vidjeti kćkericu?!

Filip je iz Houstona otišao u Zagreb vidjeti novorođenu kćer, ali je putem pokupio virozu pa pet dana nije mogao trenirati i uzimao je antibiotik. Zato je u meču djelovao iscrpljeno
VIDEO Pogledajte crveni karton zbog kojeg je gazda Zrinskog raspalio po HNS-u i sucu Joviću
SAŽETAK: ZRINSKI - ŠIBENIK 0-2

VIDEO Pogledajte crveni karton zbog kojeg je gazda Zrinskog raspalio po HNS-u i sucu Joviću

OSIJEK - Šibenik je slavio 2-0 na vrućem gostovanju u Osijeku kod Zrinskog te u izravnom dvoboju izborio povratak u HNL nakon samo jedne sezone u drugoj ligi. Susret je sudio Fran Jović, koji je u prvom poluvremenu dosudio penal za Šibenik pa isključio krilnog igrača Zrinskog Petra Korova. U obje situacije sudjelovao je Korov, a nakon susreta predsjednik Zrinskog Ivan Komak rekao je da će tražiti Jovićevo izuzeće. Obrušio se i na HNS.