Obavijesti

Sport

Komentari 8

Split otputovao po 3. pretkolo: Idemo na Cipar po prolaz dalje

Split otputovao po 3. pretkolo: Idemo na Cipar po prolaz dalje
1

Nogometaši Splita u četvrtak (15.30) će igrati protiv Hapoela iz Beer Sheve uzvratnu utakmicu drugog pretkola Europske lige. U prvom susretu Split je pobijedio 2-1

VIDEO

Nogometaši Splita otputovali su na Cipar, gdje će protiv vrlo kvalitetne momčadi Hapoela iz Beer Sheve pokušati obraniti prednost iz prvog susreta, u kojem su pobijedili 2-1. Hapoel je u Splitu odigrao vrlo dobro prvo poluvrijeme, u drugom je trener Splita Ivan Matić napravio nekoliko promjena i preokrenuo stanje stvari na terenu u korist svoje momčadi.

- Mi na Cipar putujemo s vjerom u prolaz, sada smo upoznati s kvalitetom protivnika i ne očekujemo velika iznenađenja.

Iza Splita je niz pozitivnih rezultata, no u sva tri zadnja ogleda najprije su primili gol, te nakon toga okretali rezultat u svoju korist. U Zadru i u Splitu protiv Mike u pobjede, a u gostima u Armeniji u remi koji je značio prolaz u drugo pretkolo.

- Nisu dobri ti naši nešto lošiji ulasci u utakmicu. Vjerojatno je to manjak samopouzdanja i koncentracije, no ne zabrinjava nas previše jer je momčad pokazala karakter i digla se nakon primljenog gola. Nadamo se da je tome sada kraj, jer oni imaju opasne individualce i ne bi bilo dobro da startamo s primljenim golom. No i mi imamo svoje adute, nadamo se da će nam rezultatska prednost iz prve utakmice biti dovoljna.

Matić ne vjeruje da se samo obranom može do prolaza.

- Sigurno se nećemo tamo samo braniti, želimo postići minimalno jedan gol, ali tražit ćemo i više. U odnosu na prvu utakmicu moramo biti bolji u prekidima.

Promjene u sastavu Matić taji, no ne bi ih trebalo biti previše. Ne brine ga posebno ni velika vrućina, jer se susret igra u ciparskoj Larnaci u 15.30 po lokalnom vremenu.

- I mi i oni dolazimo iz podneblja gdje je velika vrućina, a obzirom da je i njima Larnaca gostujući teren, nitko nema prednosti. Kako jednima, tako i drugima.

Nakon tri utakmice u kojima je obrana Splita primila gol, njen 'zapovjednik' Tomislav Glumac, nada se jednoj u kojoj će mreža ostati netaknuta.

- Njihova prednja linija je izuzetno opasna, treba paziti na pogreške i prekršaje u zoni slobodnih udaraca. To bi trebalo biti dovoljno za dobar rezultat i prolaz dalje. Sigurno da branjenje rezultata iz prvog susreta nije najbolji put, jer jedan uvijek možeš primiti iz neke pogreške - kaže Glumac, koji otkriva kako je za njega i njegove suigrače nastup u Europi posebno inspirativan.

- Nismo igrali Europu i to je za nas posebna atmosfera i posebna priprema. Nadam se da možemo nastaviti ovaj europski put i dalje, jer nismo umorni, motiva imamo i daj Bože da odemo što dalje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...