Obavijesti

Sport

Komentari 14

Srna zabio iz penala u pobjedi Šahtara u gradskom derbiju...

Srna zabio iz penala u pobjedi Šahtara u gradskom derbiju...
1

Ako je stigao na utakmicu između Olimpika i Šahtara u Kijevu, novi hrvatski izbornik Ante Čačić imao je što vidjeti - utakmicu s tri penala, dva crvena i gol Darija Srne

VIDEO

Kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna golom iz penala u završnici donjeckog okršaja između Olimpika i Šahtara donio je "rudarima" izjednačenje, nakon čega je Alex Teixeira u sudačkoj nadoknadi postavio konačnih 3-2 za goste.

Imao je novi hrvatski izbornik Ante Čačić, koji je u Kijev prema planu trebao stići jutros, što vidjeti na stadionu Bannikov.

Šahtar je vrlo loše otvorio utakmicu. Ivan Ordec skrivio je penal i dobio crveni karton u 17. minuti kojeg je promašio Gegam Kadimjan, no iz popravnog pokušaja pogodio je gol za vodstvo Olimpika. Na isti način, s bijele točke, izjednačio je Teixeira sedam minuta prije odlaska na odmor.

Olimpik je loše otvorio sezonu i već se nalazi na 12. od 14 pozicija na ljestvici, no mogao je doći do druge pobjede nakon što je Volodimir Lisenko u 67. minuti zabio za novo domaće vodstvo s igračem više.

Kao da to nije bilo dovoljno, Sekou Conde 11 minuta prije kraja dobio je drugi žuti karton za faul u šesnaestercu, a Srna je bio precizan za novo izjednačenje. To mu je bio prvi prvenstveni gol još od ožujka ove godine. Teixeira je potom u prvoj minuti nadoknade zabio za puni plijen "rudara".

Ovom je pobjedom Šahtar (privremeno) preuzeo vrh ukrajinskog prvenstva s 22 boda iz devet kola, jednako kao i kijevski Dinamo koji ima utakmicu manje. Eduardo da Silva cijelu je utakmicu pratio s klupe za pričuvne igrače.

Hrvatski dvojac sljedeći tjedan ima novi veliki ispit u Ligi prvaka. Nakon poraza kod Reala u Madridu, u Lavov im stiže Paris Saint-Germain (srijeda, 20:45).

Ćorluka isključen u moskovskom derbiju

Gradski derbi u istom se terminu (13 sati) igrao i u Moskvi gdje je CSKA na Lužnikiju remizirao s Lokomotivom 1-1. I tu je jednu od glavnih uloga imao hrvatski reprezentativac, ujedno i kapetan gostiju Vedran Ćorluka. Ali ne zbog dobroga.

Seydou Doumbia u 16. minuti iz penala je donio vodstvo CSKA, a Baye Omar Niasse također je s bijele točke zabio na drugoj strani za izjednačenje samo pet minuta poslije. Ćorluka je prvi put požutio u 65. minuti, a drugi put devet minuta prije kraja, no Lokomotiv je ipak sačuvao bod s desetoricom kojim ostaje na drugom mjestu Premier lige, pet bodova upravo iza CSKA.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja