Obavijesti

Sport

Komentari 29

Mato Stanković: Možda ćemo i mi igrati s golmanom-igračem

Mato Stanković: Možda ćemo i mi igrati s golmanom-igračem
6

Hrvatsku futsal reprezentaciju u petak očekuje prva utakmica na Euru u Beogradu. Protivnici u prvom kolu su Kazahstanci koji igraju s brazilskim golmanom-igračem

VIDEO

Hrvatska u petak u 18.30 sati igra svoju prvu utakmicu na Europskom prvenstvu u futsalu u Srbiji. Prvu i vjerojatno ključnu. Protivnici su nam Kazahstanci koji su u prvom kolu izgubili od Rusije i morat će nas dobiti ako žele proći dalje.

Utakmicu u beogradskoj Kombank Areni najavio je hrvatski izbornik Mato Stanković.

- Kazahstan ima Brazilce koji su nositelji igre klupskog prvaka Europe, većinu utakmice igra s brazilskim golmanom-igračem, koji jako dobro igra nogom. No, veći je problem što time ne dopuštaju protivniku razviti svoju igru, razbija se ritam, uvlače nervozu i samo se čeka trenutak kada će im protivnik postati nervozan. To su pokazali i protiv Rusa - rekao je Stanković za službenu stranicu HNS-a.

- Moramo biti strpljivi, ne žuriti, a ovisno o razvoju zbivanja možda i mi upotrijebimo njihov sustav makar ga niti jedan trener ne voli. On uništava futsal i može biti zanimljiv samo navijačima momčadi koja tako igra u trenucima kad ne mora - dodaje Stanković.

VIDEO: Na 1:20 pogledajte što čeka Hrvatsku u petak

VIDEO

Iz svake skupine dalje prolaze prve dvije reprezentacije i zato je utakmica s Kazahstanom ključna. Teško da ćemo nešto napraviti protiv europskih doprvaka Rusa, ali iznenađenja su uvijek moguća. Možda vratimo Rusima za onaj poraz u polufinalu Europskog prvenstva u zagrebačkoj Areni iz 2012. godine.

- Rusija puno rotira, koristi 10 do 12 igrača, i njihov je neskriveni cilj ulazak u finale. Igrali smo s njima i prijateljske utakmice koje su završile neriješeno i bili bismo sretni da tako bude i u Srbiji - kaže naš izbornik Stanković .

Hrvatska je od samostalnosti bila na četiri europska prvenstva. U Španjolskoj 1999. i Rusiji 2001. godine imali smo po jednu pobjedu u skupini. Na Euru u Hrvatskoj 2012. godine ušli smo u polufinale što nam je najveći uspjeh.

"Kazahstan je ključ za četvrtfinale"

- Nama je najvažnije da smo opet ovdje, po treći put zaredom na europskoj smotri, i cilj nam je potvrditi prošle rezultate, odnosno pokazati da plasmani u polufinale i četvrtfinale nisu bili slučajni. Na prošlom EP-u nitko nam nije dao ni gram šanse protiv Španjolske pa smo ipak iznenadili mnoge i odigrali neriješeno.

- U futsalu je teško izboriti plasman na EP, ovdje dolazi elita i svako opuštanje može biti presudno. Ipak, svako natjecanje nosi motiv da se napravi još više, prije svega plasman u drugi krug, premda našu skupinu nazivaju skupinom smrti. Ključ je protiv Kazahstana, odradimo li to kako treba, četvrtfinale je izgledno - dodao je Stanković .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani