Obavijesti

Sport

Komentari 27

Statistika ne laže: Luka Modrić i Toni Kroos bolji od tiki-take

Statistika ne laže: Luka Modrić i Toni Kroos bolji od tiki-take
7

Tko je bolji pred prvi El Clasico ove sezone? Modrić/Kroos ili Iniesta/Busquets. Iako statistika govori jedno, pravi derbi je nešto drugo. Bilo koja momčad može dobiti

VIDEO

Sve se svodi na sljedeće: i Real i Barcelona žele pobjedu na El Clasicu. Obje momčadi imaju fenomenalan napad, no Barcelonin je trenutačno bolji. Real Madrid, sudeći po broju primljenih golova, ima bolju obranu. Ali tko ima bolju veznu liniju?

Gledajući statistiku, 'kraljevi', predvođeni Lukom Modrićem i Tonijem Kroosom, imaju nešto bolju veznu liniju, piše španjolska Marca. Kroos je najsigurniji igrač Reala kad je u pitanju točnost dodavanja sa 92,59 %. Modrić ga slijedi u stopu i točan je u 92,07 posto dodavanja. U usporedbi s Realovcima, Barcelonini veznjaci su, malo začuđujuće, nešto slabiji. Najbolji je Sergio Busquets s 89,94 %, a odmah iza njega je Andres Iniesta s 85,75 %. Gledajući kombinaciju dva vezna para, Realovci su na 92,33 %, a Katalonci na 87,84 %.

Modrić i Kroos su 'kraljevi' dodavanja

Što se tiče broja dodavanja, Toni Kroos je na drugom mjestu španjolske Primere sa 700 točnih dodavanja. Ispred njega je jedino Trashorras iz Raya Vallecana. Luka Modrić ima 85 manje od Kroosa (615). Obojica pojedinačno imaju više dodavanja od prvog Barceloninog najboljeg. Sergio Busquets ove sezone je skupio 599 točnih dodavanja dok je Ivan Rakitić na drugom mjestu s 494.

Real dominantniji i u suparničkoj polovici

Nogometaši Reala sigurniji su kada napadaju. Ponovo je Toni Kroos predvodnik skupine sa 90,93 % točnih dodavanja. Modrić je na 90,44 %. Obojica prelaze brojku od 90 %, ali ne i Barcelonini veznjaci. Najbolji je Busquets sa 87,06 %, a slijedi ga Iniesta s 84,19 %. Kombinirano, Kroos i Modrić su na 90,68 %, a Busquets i Iniesta na 85,62 %.

I asistencije idu u korist Reala

Toni Kroos je u dosadašnjem dijelu sezone upisao tri asistencije. Modrić je upisao jednu što je ukupno četiri asistencije. Barcin dvojac ima jednu - Busquetsovu. Na razini cijele momčadi, Real je skupio 23 asistencije, a Barcelona 16.

Ostatak ekipe preko 90 %

Nemaju samo Modrić i Kroos točnost dodavanja preko 90 %. U Realu su to još Varane, Pepe, Nacho, Llorente i Marcos Borja Mayoral dok su u Barci to Javier Mascherano i Thomas Vermaelen.

Prema svemu sudeći, Real u ovim trenucima ima kvalitetniju veznu liniju. No ovo je derbi. Derbi svih derbija, a u većini slučajeva statistika znači vrlo malo ili ne znači ništa uopće. Jedan događaj može promijeniti tijek cijele utakmice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima