Obavijesti

Sport

Komentari 71

Šukeru bod kao kuća, Štimac u Belgiju krenuo pun optimizma

Šukeru bod kao kuća, Štimac  u Belgiju krenuo pun optimizma
9

Hrvatska reprezentacija u utorak igra drugo kolo kvalifikacija za SP 2014. godine. Prijete nam neugodni Belgijci predvođeni zvijezdom Chelseaja Edenom Hazardom

VIDEO

Jako optimistični idemo u Bruxelles. Ćorluka je u boljem stanju nego što je bio. Vidjet ćete sutra kako ćemo igrati, rekao je Igor Štimac uoči puta u Belgiju.

Avion s hrvatskim reprezentativcima poletio je danas u 9,30 prema Belgiji. Hrvatski će reprezentativci večeras odraditi prvi trening uoči sutrašnje utakmice drugog kola kvalifikacija za SP 2014. godine. Predsjednik HNS-a Davor Šuker bio bi zadovoljan bodom.

- S Belgijom je uvijek bilo problema. Ali nadam se dobroj predstavi. Najvažnije je da smo dobili prvu utakmicu. Bod? Bod bi bio dobar, pogotovo jer bi Belgija kod kuće izgubila dva - rekao je Šuker.

Stipe Pletikosa najavio je borbu do zadnje sekunde.

- Očekujem tvrdu utakmicu, borbenu s dosta nadmudrivanja. Tko prije uspije povezati redove, na kraju će slaviti - rekao je hrvatski golman.

Pet puta igrali smo protiv Belgije, imamo tri pobjede, poraz i neodlučeno. Prije dvije godine Niko Kranjčar zabio je za pobjedu (1-0) u Bruxellesu. Bila je to prijateljska utakmica. Ali i to se piše. Ne bismo imali ništa protiv da se ponovi taj scenarij.

Igor Štimac dan uoči puta u Belgiju zatvorio je treninge kako bi udarnu postavu sačuvao tajnom do početka utakmice. Na posljednjem treningu reprezentacije vladala je sjajna atmosfera, a Vedran Ćorluka trenirao je posebno. Čarli ima problema s ozljedom tetive, a na utakmici protiv Makedonije zbog iste je ozljede morao izaći.

Prvu smo prepreku odradili. "Pala" je Makedonija. Istina, teškom mukom. Nije to bila Hrvatska koja je dominirala. Zabio je džoker s klupe Nikica Jelavić koji dobro zna kako je zabiti Belgijcima.

- Zabio sam dvaput u remiju s Anderlechtom. Toga se sjećam - rekao je Nikica koji je igrao u Zulte Waregemu. 

Hrvatski izbornik Igor Štimac za Z1 televiziju rekao je kako mu nije lako pripremati se u ovakvoj atmosferi oko reprezentacije.

- Mučimo se još od Turske i ispadanja s Eura. Mnogo je negativne energije oko reprezentacije i nije lako tako raditi - kazao je Štimac.

Utakmice Hrvatske i Belgije:

2. rujan 2000. Belgija - Hrvatska 0-0

6. listopad 2001. Hrvatska - Belgija 1-0 (Bokšić)

29. ožujak 2003. Hrvatska - Belgija 4-0 (Srna, Pršo, Marić, Leko)

10. rujan 2003. Belgija - Hrvatska 2-1 (Sonck2 / Rapaić)

3. ožujak 2010. Belgija - Hrvatska 0-1 (Kranjčar)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve