Obavijesti

Sport

Komentari 283

Igor Štimac: Rezultat pati jer mijenjam stvari iz Bilićeve ere

Igor Štimac: Rezultat pati jer mijenjam stvari iz Bilićeve ere
8

Nismo pod pritiskom. Plasirali smo se u dodatne kvalifikacije tako da će utakmica za nas biti poput treninga, rekao je izbornik Igor Štimac po dolasku u Glasgow

VIDEO

Hrvatska reprezentacija stigla je u Glasgow gdje je u utorak očekuje utakmica sa Škotskom. Izbornika Igora Štimca dočekali su tamošnji novinari i zamolili za najavu utakmice.

- Nismo pod pritiskom. Plasirali smo se u dodatne kvalifikacije tako da će utakmica za nas biti poput treninga - rekao je Štimac po dolasku u Škotsku.

Koliko mu je važno svladati Škotsku, pitali su novinari Štimca.

- Važno je pobijediti u svakoj utakmici - odgovorio je hrvatski izbornik, koji je na večernjoj konferenciji za medije ipak ublažio ton i 'stao na loptu':

- Ne podcjenjujem Škotsku, jer ista ta momčad nas je pobijedila u Zagrebu. Htio sam reći da će nam protivnik poslužiti za isprobavanje nekih drugih stvari uoči doigravanja.

A onda se nakon pitanja o nedostatku samopouzdanja ponovno prisjetio svog prethodnika Slavena Bilića.

- Ne nedostaje nam samopouzdanja. Ti su igrači šest godina radili s drugim izbornikom, a ja sada nastojim promijeniti neke stvari. Kad to radiš ponekad rezultat pati - zaključio je Štimac.

Srna: I nakon Grčke je bilo loše pa smo se digli

Riječ je preuzeo kapetan Darijo Srna, koji zbog kartona nije mogao nastupiti protiv Belgije, a za sutrašnji susret će biti spreman. Pun je optimizma.

- I nakon gostovanja u Grčkoj bila je poljuljana vjera u reprezentaciju, ali i tada smo se digli i pokazali kvalitetu. Kvalifikacijska skupina je tada bila slabija, moglo se nešto i kalkulirati, a za to nije bilo vremena u sadašnjoj skupini. Šanse su za odlazak na Svjetsko prvenstvo 50-50 - rekao je Srna i dodao:

- Svi igrači sa žutim kartonima žele nastupiti protiv Škotske, a to dovoljno govori. Izbornik će odlučiti tko će igrati. Motiv je uvijek prisutan, a u ovih mjesec dana svi moramo poraditi na sebi i dići formu na najvišu moguću razinu. Jedino tako možemo u Brazil.

Nakon 'presice' hrvatski reprezentativci su odradili trening na velebnom Hampden Parku, a igrače je nadgledao predsjednik HNS-a Davor Šuker te izvršni predsjednik Damir Vrbanović.

Štimac: Naravno da imam želju za dokvalifikacije - Francusku!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 283
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka