Obavijesti

Sport

Komentari 642

Možda smo mi griješili, vrijeme je za razgovore s Hajdukom

Možda smo mi griješili, vrijeme je za razgovore s Hajdukom
12

Zamislite da ne puste 20 navijača Borussije na stadion u München i Borussia se vrati, rekao je Vrbanović, koji je s Mamićem vodio sjednicu jer Šukera nije bilo...

VIDEO

Neshvatljiv mi je potez Hajduka. Ne možemo vjerovati da je vodstvo splitskog kluba izabralo ovaj put. Ugledu hrvatskog nogometa nanesena je neprocjenjiva šteta, rekao je izvršni predsjednik HNS-a, Damir Vrbanović, nakon izvanredne sjednice HNS-a.

"Šukera je zvala Fifa, morao je otići"

Sjednicu je Vrbanović vodio s prvim potpredsjednikom Zdravkom Mamićem, a ispred zagrebačkog hotela Hilton čuvala ih je policija. Davora Šukera nije bilo.

- Šuker je na poziv Fife otputovao u četvrtak popodne. Ima službene obveze u Komisiji za profesionalni nogomet. U Bangkoku je. S njim smo u stalnom kontaktu - pravdao je Damir Vrbanović izostanak predsjednika saveza i pozvao Hajduk na razgovor.

"Vrijeme je za razgovor s Hajdukom, možda smo i mi pogriješili"

- Hajduk je prevelika institucija da bi ostali samo na buntu. Tražimo hitan i neodgodiv sastanak. Prihvaćamo činjenicu da nešto možda nismo dobro napravili, da smo možda i mi griješili, želimo spustiti loptu na zemlju. Idemo okrenuti novu stranu, ovo je otišlo predaleko - kaže Vrbanović.

Prenio je Vrbanović stav Izvršnog odbora nakon sjednice u Hiltonu.

- Ogorčeni smo. Nigdje nisam vidio da netko radi nešto ovakvo, odgađa utakmicu jer navijači nisu ušli na stadion. A još manje da ne igraju zbog toga. Nije postojao nikakav pravni okvir da Hajduk odgodi utakmicu. Zamislite da ne puste 20 navijača Borussije u München i Borussia se vrati u Dortmund - rekao je Vrbanović i dodao:

- Hajduk se morao ispričati zbog svog poteza. Možda je bilo problema s ulaskom navijača, to ne znam. Ali svi znamo da je policija radila sukladno zakonu. Tu pada u vodu priča o otporu prema Torcidi - kaže izvršni predsjednik hrvatskog saveza.

O neredima u Milanu

Evo, stigla nam je kazna za Bugarsku, 60.000 eura. Za Italiju će biti još veća, ali još čekamo, Još ne mogu vjerovati što su tamo naši navijači napravili. Dno dna.

Zaključci Izvršnog odbora:

  • 1. Najstrože osuđujemo nepropisno ponašanje navijača, posebno incident u Milanu. Osuđujemo i nezabilježeno solidariziranje Hajduka s navijačima koji nisu mogli na stadion pod zakonskom odlukom. Napravljena je velika šteta ugledu hrvatskog nogometa.
  • 2. Pozdravljamo djelovanje policije i pozivamo druge institucije da slijede taj primjer. Organizator je dužan provoditi Zakon.
  • 3. Podrška disciplinskim tijelima Hrvatskog nogometnog saveza da svoje odluke donesu sukladno propisima i bez emocija.
  • 4. Naglašavamo da je Hajduk član HNL-a, što znači da mora poštovati propise. Ovo je velika opasnost za nogometnu organizaciju. Krajnje je vrijeme za razgovor kako ne bismo ugrozili natjecanje.
  • 5. HNS ostaje dosljedan u borbi protiv svih anomalija koje štete hrvatskom nogometu. 

Izvanredna sjednica saveza:

  • Vratit ću se na događaje iz Milana. Još ne mogu vjerovati što su tamo napravili. Dno dna. Maksimir? Zamislite da ne puste 20 navijača Borussije u München i Borussia se vrati u Dortmund. Hoće li prvenstvo biti regularno ako Rijeka izgubi naslov za tri boda? Naravno da hoće.
  • Hajduk je tražio naše ostavke? Ne, o tome nismo razgovarali. Hajduk je prevelika institucija da bi ostali samo na buntu. Tražimo hitan i neodgodiv sastanak s njima.
  • Ne zabijamo glavu u pijesak. Bilo je grešaka i s naše strane, ali idemo sjesti i vidjeti što se može napraviti. Traje hajka na HNS, pričaju da smo močvara, to su teške i lažne optužbe. Mi smo uređeni savez. Evo, stigla nam je kazna za Bugarsku, 60.000 eura. Za Italiju će biti još veća, ali još čekamo, kaže Vrbanović.
  • Ovo je udar na hrvatski nogomet. Tražimo sastanak s Hajdukom već sutra. Prihvaćamo činjenicu da nešto možda nismo dobro napravili, želimo spustiti loptu na zemlju. Idemo okrenuti novu stranu, ovo je otišlo predaleko. Želimo komunikaciju s Hajdukom, ali s konstruktivnim prijedlozima, ne s buntom i ultimatumima, rekao je Vrbanović.
  • Osuđujemo dosad nezabilježeno solidariziranje kluba s dijelom navijača koji imaju zabrane dolaska na stadion. Ugledu hrvatskog nogometa nanesena je neprocjenjiva šteta. Hajduk ima obveze poštivati propise HNS-a, ovo što su napravili velika je opasnost za klub i organizaciju, kaže Vrbanović.
  • Sad kreće procedura o sankcijama. Stav Izvršnog odbora HNS-a je da smo ogorčeni Hajdukovim potezom. Ne možemo vjerovati da je vodstvo Hajduka izabralo ovaj put, dodao je izvršni predsjednik hrvatskog saveza.
  • Neshvatljiv mi je potez Hajduka da se solidarizira s dijelom navijača. Hajduk je pokušao odgoditi utakmicu za 15 minuta pa za sat vremena... Nigdje nisam vidio da netko radi nešto ovakvo, odgađa utakmicu jer navijači nisu ušli na stadion. A još manje da ne igraju zbog toga. Nije postojao nikakav pravni okvir da Hajduk odgodi utakmicu. Možda je bilo propusta, ali to ne znam, nisam vidio liste, rekao je Damir Vrbanović.
  • Damir Vrbanović: Davor Šuker je na poziv Fife otputovao u četvrtak popodne. Što se tiče neodigranog derbija, iz Ravnateljstva policije dobili smo dokument o listama uoči utakmice. Policija je obavila svoj posao prema članku 39., obavijestila je Dinamo o izgrednicima i potencijalnim izgrednicima. 
  • 14:01 Počinje "presica" HNS-a. Na konferenciji je Damir Vrbanović.
  • 13:45 Očekujemo početak "presice" nakon sjednice IO-a HNS-a.
  • 12:55 Sjednica bi trebala završiti oko 13 sati, a nakon nje čelnici HNS-a obratit će se novinarima.
  • 12:00 Uoči izvanredne sjednice HNS-a, povjerenik za natjecanje u Prvoh hrvatskoj nogometnoj ligi, Josip Brezni, odlučio je registrirati neodigrani derbi u korist Dinama 3-0. Hajduk mora platiti odštetu Dinamu. To je prvi dio kazne. Disciplinski sudac Krešimir Vlajčević odlučit će o drugom dijelu kazne.
  • POLICIJA ČUVA HILTON: U 11 sati počela je izvanredna sjednica Izvršnog odbora HNS-a. Oko zagrebačkog hotela Hilton raspoređena je policija. Na sjednici na kojoj je tema Hajduk i neodigrani derbi, nema prvog čovjeka saveza, Davora Šukera. Kako smo neslužbeno doznali, Šuker je u Londonu. Glavnu riječ vode izvršni predsjednik Damir Vrbanović i prvi potpredsjednik Zdravko Mamić.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 642
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu