Obavijesti

Sport

Komentari 837

Soriano zabio hat-trick: Modri još uvijek nisu ispali iz EL-a

Soriano zabio hat-trick: Modri još uvijek nisu ispali iz EL-a
9

Dinamo je na Maksimiru poražen s 1-5 od Salzburga. S obzirom na to da je Astra zadržala Celtic na 1-1 u Rumunjskoj, hrvatski prvak još ima izglede za prolazak

VIDEO

Snovi o europskom proljeću završili su u prvom poluvremenu. Dinamo se nije znao nositi s visokim pritiskom Salzburga, a samo jedan trenutak nepažnje bio je dovoljan da se lanjski najbolji strijelac Europske lige upiše u strijelce. 

Kapetan gostiju Jonathan Soriano izvukao se na desnu stranu šesnaesterca, dobio je pravovremenu loptu Nabyja Keite i snažnim udarcem pogodio pod prečku Eduardova gola za 0-1. 

Na tribinama se skupilo nešto više od pet tisuća gledatelja koji su zvižducima ispratili igrače na odmor. Imali su i razloga za to, vidjeli su tek jednu opasniju situaciju, kad je Marcelo Brozović u 34. minuti s 25 metara dobro pucao, ali Peter Gulacsi odbio je u korner. 

Katastrofalna igra u obrani

U nastavku je obrana počela plivati još i gore nego u prvoj utakmici. Neuspješna offside-zamka omogućila je Kevinu Kamplu da se s lijeve strane sjuri prema golu Dinama, a njegova lopta u sredinu odbila se od Jeremyja Taravela u stativu i natrag u noge Kamplu. Nije mu bilo teško u 59. minuti zabiti za 0-2. 

Angelo Henriquez opet je bio jedina pozitivna ličnost u Dinamovoj igri. Samo minutu poslije gola sam je ušao u sredinu i lijevom nogom s 20 metara pogodio je malu mrežicu gostiju za smanjenje na 1-2 u 60. minuti. 

No nada nije dugo trajala. Opet su trojica igrača iz Dinamove obrane namještala offside zamku, a jedan zaspao, pa je Soriano ostao potpuno sam i u situaciji jedan na jedan efektno je prebacio Eduarda za 1-3 u 64. minuti. 

Razbijeni i poniženi

Identična neusklađenost obrane u 71. minuti značila je da je Bruno u srcu šesnaesterca imao dovoljno vremena da primi loptu, namjesti se na udarac i zabije za 1-4 u 71. minuti. 

U 85. minuti više nisu morali ispadati igrači iz obrane, nego je Taravel savršeno predao loptu Sorianu. Španjolac se zahvalio na poklonu, pogodio je treći put na utakmici za konačnih 1-5. 

Dinamu je teoretsku nadu za prolazak u eliminacijsku fazu donio William Amorim. Radi se o igraču Astre koji je u 79. minuti zabio za 1-1 protiv Celtica, što znači da Dinamo još nije matematički ispao. Salzburg nakon četiri kola ima deset bodova, Celtic je na osam, Dinamo na tri, a Astra na jednom bodu.

Kako je Salzburg održao nogometnu lekciju Dinamu pogledajte i u grafičkom prikazu portala Goal

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 837
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...