Obavijesti

Sport

Komentari 228

Davor Šuker: Za Izvršni odbor Mamići i Vrbanović su nevini

Davor Šuker: Za Izvršni odbor Mamići i Vrbanović su nevini
2

Dva dana nakon što je prvom dopredsjedniku Zdravku Mamiću i izvršnom direktoru HNS-a Damiru Vrbanoviću Uskok odredio istražni zatvor, zasjedat će Izvršni odbor

VIDEO

Hrvatski nogometni savez uvijek se rukovodi presumpcijom nevinosti u ovakvim procesima, na što poziva i medije i javnost u ovom kao i u svim drugim slučajevima. Radi se o jednom od osnovnih principa demokracije. Također, Izvršni odbor HNS-a vjeruje u nedužnost visokih dužnosnika Saveza Zdravka Mamića i Damira Vrbanovića, kao i trenera Dinama Zorana Mamića, rekao je na konferenciji za novinare u Zagrebu predsjednik HNS-a Davor Šuker pa pojasnio:

- Morate znati da savez ima svoje programe i aktivnosti i da će raditi po ucrtanom planu. Kad sam rekao da je bilo jedinstvo, da je bilo sve ono što krasi jedan Izvršni odbor, najvažnija je nevinost prije sudske odluke . Poslije presude imat ćemo dosta presica o ovom slučaju.

Pokretanje videa...

Dubravko Miličić/24sata 00:49

Vrhuška krovne organizacije hrvatskog nogometa nalazi se u teškoj situaciji nakon što je članu IO-a i prvom dopredsjedniku saveza Zdravku Mamiću te izvršnom direktoru Damiru Vrbanoviću Uskok odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela prilikom oštećivanja Dinama za 117,8 milijuna kuna te državni proračun za 12,2 milijuna kuna neplaćenog poreza i prireza.

U istražnom su zatvoru poreznik Milan Pernar te trener Dinama Zoran Mamić koji su također povezani s ovim slučajem.

Niti Šuker proteklih dana nije bio oslobođen sumnji zbog nezakonitih radnji. Njemački su se mediji raspisali o njegovoj umiješanosti u kladioničarsku mafiju s osuđenim njemačkim Hrvatom Antom Šapinom . U međuvremenu je Šuker boravio na sjednici Uefina IO-a i poručio kako "jedva čeka čuti zaključke u informativnim emisijama".

- Tko može opravdati ove stranice i toliki gnjev prema meni? Za mene je slučaj gotov, pravda će uvijek pobijediti. Na zadnjem IO-u dobio sam toliko pozdrava i potpore. Moja značka IO-a Uefe vrijedi, dobio sam 35 glasova, je li moguće da ništa ne vrijedi?! - poručio je Šuker.

Nastavio je u pozitivnom tonu.

- Ja sam ponosan na hrvatski nogomet, rast naših koeficijenata, HNL je za mene najbolja liga, cijelu regiju zanima kako mi u HNS-u radimo! U posljednje četiri godine pomogli smo klubovima s 26.462.946,70 kuna, 2014. smo završili u plusu 19.781.725,64 kuna.

Ipak, za negativnosti su se pobrinuli huligani.

Rijeka je platila 285.000, Dinamo 675.000, a Hajduk 720.000 eura kazni Uefi. Ukupno smo u posljednje četiri godine platili 6.711.708,71 kuna kazne. Tri godine i dva dana sam predsjednik i idem ponosno cijelim svijetom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 228
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica