Obavijesti

Sport

Komentari 204

Šuker ne odbacuje mogućnost otkaza Kovaču: Odluka na IO-u

Šuker ne odbacuje mogućnost otkaza Kovaču: Odluka na IO-u
1

DETALJNA ANALIZA Vidjet ćemo gdje smo bili 1. travnja i 1. lipnja, a gdje smo sada. Odluku o izbornikovoj sudbini donijet ćemo na IO-u u srijedu, rekao je Šuker

VIDEO

Posao je izbornika u svim nacionalnim momčadima rezultat. Znamo što donosi rezultat. Kad je odlazak, svi su veseli, a kad ne idemo na europska i svjetska prvenstva, onda moraš povući neke korake, rekao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker na upit novinara o sudbini izbornika reprezentacije Nike Kovača nakon poraza u Oslu (2-0).

Hrvatska je od planiranih šest bodova, kojima bi osigurala plasman na Euro u Francuskoj već u rujnu, protiv Azerbajdžana i Norveške osvojila samo jedan bod. Trenutačno su "kockasti" na trećem mjestu skupine H dva kola prije kraja.

"Ostavka? To uopće nije bitno, najbitnija je reprezentacija. Je li to moje ime ili nečije drugo, to nije važno. Ljudi koji su odgovorni donijet će najbolju odluku za nogomet i za hrvatsku reprezentaciju" - Niko Kovač

- Pustimo (da prođe) malo vremena, dajmo (si vremena) da razmislimo. Ponavljam, ne razmišljajmo sada o tom pitanju, nego u srijedu, bit ćemo pametniji. Trebamo vidjeti kako ćemo osigurati odlazak na Europsko prvenstvo jer Hrvatska mora biti tamo - dodao je.

U razgovoru za HRT Šuker je otkrio kako će Izvršni odbor detaljno proučavati Kovačeve rezultate na putu do Francuske. Poraz od Norveške bio mu je tek prvi u mandatu kad se gledaju samo kvalifikacije, ali dojam je - vjerojatno i realnost - da se u rujanskim utakmicama moglo osvojiti više bodova.

- Trebamo napraviti analizu što se dogodilo, gdje smo bili 1. travnja i 1. lipnja, a gdje smo danas. Znamo da Norveška igra s Maltom kod kuće i u Italiji. Znamo da je Italija tvrd orah kod kuće i postoji još šansi.

Šuker nije htio odgovoriti na pitanje što on osobno smatra po pitanju ostavke Nike Kovača.

- Kroz nekoliko dana imamo sjednicu Izvršnog odbora pa ćemo promišljati o budućnosti. O ovom trenutku razmišljamo samo o Francuskoj i ni o čemu drugom - zaključio je.

Hrvatska je po rezultatima i sada na Euru!

Proširenje formata Eura sa 16 na 24 reprezentacije donijelo je novine u Uefinu formatu kvalifikacija i protočnosti prema glavnom turniru. Iz svake skupine izravno će se kvalificirati pobjednici i drugoplasirani iz svih devet skupina, ali i najbolja trećeplasirana reprezentacija.

Prema trenutačnom poretku, najbolja je trećeplasirana momčad upravo - Hrvatska. U tom bodovanju ne gledaju se utakmice protiv šestoplasirane reprezentacije u skupini jer skupina I broji jednu momčad manje, a "kockasti" su na vrhu s 12 bodova, jednako kao i Ukrajina (koja ima utakmicu manje), ali imaju bolju gol-razliku.

Treba napomenuti kako Hrvatska još uvijek na kontu službeno ima bod koji joj je Uefa oduzela zbog kukastog križa na Poljudu u utakmici protiv Italije jer još nije odlučeno o HNS-ovoj žalbi na tu odluku. Ostane li odluka na snazi (zasjedanje je 17. rujna, op.a.), Hrvatska bi pala u poretku. Naravno, ta će ljestvica doživjeti još podosta promjena jer neke reprezentacije trebaju odigrati dvije, neke tri utakmice, a mogla bi se u nekim skupinama i promijeniti posljednja momčad u skupini.

Bilo kako bilo, ne trebamo otpisati mogućnost i da po tom ključu osiguramo izravan odlazak u Francusku, no zasigurno bi to bilo ljepše učiniti s jednog od prva dva mjesta. Vjerojatnije drugog jer Italija u posljednjem kolu kvalifikacija dočekuje Norvežane. Ne pobijede li Skandinavci u toj utakmici, a Hrvatska osvoji šest bodova protiv Bugarske i Malte, preskočit ćemo ih na ljestvici i 13. listopada slaviti plasman na Euro 2016.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 204

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović