Obavijesti

Sport

Komentari 29

Superkupovi otvaraju 'peticu': Perišić po trofej; otočki derbi

Superkupovi otvaraju 'peticu': Perišić po trofej; otočki derbi
1

Prvog vikenda u kolvoozu počinje nogometna sezona u Engleskoj, Njemačkoj i Francuskoj. Na scenu stupaju Arsenal i Chelsea, Wolfsburg i Bayern te PSG i Lyon

VIDEO

I dok su se neka prvenstva u Europi, poput hrvatskog, već zahuktala, nogometaši iz najboljih liga službeno miruju tek još koji dan. Početak liga "petice" prostire se na iduća dva tjedna, a ovaj vikend tri među njima imat će uvod u natjecanju superkupova.

U nedjelju u 16 sati Chelsea i Arsenal igraju engleski Community Shield na Wembleyju. Prošle sezone Chelsea je slavio na Stamford Bridgeu (6-0 i 2-0), dok je utakmica na Emiratesu završila bez golova. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se José Mourinho i Arsène Wenger nadmudrivati u novom londonskom derbiju crvenih i plavih.

Dan ranije, u subotu od 20:30, Wolfsburg hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića dočekuje Bayern na svom travnjaku kao osvajač kupa Njemačke prvi put u povijesti. "Vukovi" dosad nikad nisu osvojili superkup, dok je Bavarcima to uspjelo četiri puta. Prošle sezone Bayern je bio uspješan na svom terenu (2-1), baš kao i Wolfsburg (4-1).

Na drugom kraju svijeta, u Montréalu u Kanadi, za trofej francuskog superkupa bore se Paris Saint Germain i Olympique Lyonnais (subota, 21 sat). Kako su Parižani prošle sezone osvojili dvostruku krunu (i dvaput remizirali s "lavovima" 1-1, op.a.), Lyon će zaigrati u superkupu kao viceprvak Francuske. PSG tako može u kratkom vremenu, nakon osvajanja Međunarodnog kupa prvaka, osvojiti još jedno natjecanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića